Politika

Hrebak najavio zakon koji će osigurati transparentnost u cijeloj Hrvatskoj   

Dario Hrebak; Foto: Z1 Televizija/YouTube

Čim počne novi saziv Sabora, HSLS će sukladno dogovoru s HDZ-om, koalicijskim partnerom u 1. i 2. izbornoj jedinici, predložiti zakonsko rješenje koje će omogućiti da Hrvatska, po uzoru na Grad Bjelovar, postane transparentna, rekao je u ponedjeljak predsjednik HSLS-a Hrebak.

„Čim se oformi Hrvatski sabor, u proceduru ćemo uputiti izmjene zakona jer želimo isporučiti transparentnost cijeloj Hrvatskoj”, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

>>>Hrebak ‘sa žaljenjem’ procijenio da centar ne može preko praga, HSLS priklonio HDZ-u

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su i Igor Brajdić, dogradonačelnik za gospodarstvo i predsjednik bjelovarsko-bilogorskog HSLS-a te s Mario Holiček, predsjednikom bjelovarskog HSLS-a.

“Nećemo danas likovati, pobjeda HDZ-a i HSLS-a je neupitna. No, trebamo zaboraviti slavlje i euforiju od sinoć i nastaviti raditi kao što smo i do sada radili.”

Dario Hrebak

Hrebak je podsjetio da je koalicija HDZ-a i HSLS-a pobijedila u obje izborne jedinice u kojima su koalirali. Uvjeren je i da će liberali uz pomoć još jednog zastupnika imati svoj Klub zastupnika.

„S obzirom da ću osobno biti jedini glas Bjelovara u Saboru, na lokalnoj razini stavljamo se na raspolaganje svim načelnicima i gradonačelnicima, kao i županu”, kazao je Hrebak koji je bio treći na listi HDZ-a i HSLS-a u 2. izbornoj jedinici te dobio 11 posto preferencijalnih glasova.

>>>HSLS: naši ciljevi su digitalizacija, rastanak s ‘ortačkim kapitalizmom’ i ulazak u Schengen

Na toj je listi više preferencijalnih glasova dobio jedino Gordan Jandroković, politički tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora u proteklom mandatu.

Hrebak je istaknuo da ga je ugodno iznenadilo to što je u Bjelovaru dobio više od 60 posto preferencijalnih glasova. Iako je, dodao je, predizborna kampanja bila jedna od prljavijih, pozvao je na „vraćanje mača u korice”.

„Nećemo danas likovati, pobjeda HDZ-a i HSLS-a je neupitna. No, trebamo zaboraviti slavlje i euforiju od sinoć i nastaviti raditi kao što smo i do sada radili”, poručio je Hrebak.