Politika

Hrvatski suverenisti: HRT ‘vrlo vješto manipulira medijskim prostorom u koji nas ne puštaju’

“Tražimo da naš tretman bude pošten i profesionalan prema pravilima struke”, rekao je u srijedu bivši saborski zastupnik Pero Kovačević na konferenciji za novinare pod nazivom “Odgovornost javnog servisa za objektivno i profesionalno izvještavanje”.

Hrvatske suvereniste čine političke stranke HKS, HRAST, HSP AS, Ujedinjeni hrvatski domoljubi (UHD), građanske inicijative “Istina o Istanbulskoj” i “Hrvatski bedem”, više udruga civilnog društva i pojedinci, navodi Hina.

Kovačević je negodovao jer u dnevnim informativnim emisijama HRT-a 21. ožujka nije objavljena vijest o priključenju Hrvatske stranke prava Ante Starčević (HSP AS) Hrvatskim suverenistima, iako je ta konferencija za medije bila snimljena.

>>>Novotny: suverenisti su zapravo izolacionisti

Također, HRT je prilikom objavljivanja rezultata preizdbornih anketa Hrvatske suvereniste predstavio kao “koaliciju Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke (HKS)”, što je “neprofesionalno jer ostale koalicije navode njihovim pravim nazivom, primjerice Amsterdamsku koaliciju”.

HRT “vrlo vješto manipulira medijskim prostorom u koji nas ne puštaju”, a “izvlačenjem” jedne koalicije umanjuju njihovu snagu i širinu, rekla je Tanja Polić Marković iz Udruge obitelji umrlih hrvatskih branitelja.

>>>Tomašić poziva desnicu ‘u boj za narod svoj’: treba odmah sjesti i razgovarati o izborima za Sabor

“Pozivamo sve medije, pogotovo one javne, kao i agencije za istraživanje političke popularnosti, da u svojim vijestima i istraživanjima jasno govore o Hrvatskim suverenistima i o svim sudionicima te političke platforme, a ne samo o dvije stranke iz te platforme”, rekao je koordinator građanske inicijative “Hrvatski bedem” Željko Sačić.