Tech

HT 5G najbrži u Hrvatskoj | Ookla® Speedtest Award™

Foto: Hrvatski telekom

5G mreža Hrvatskog Telekoma prepoznata je od neovisnih stručnjaka i korisnika kao najbrža 5G mreža u Hrvatskoj te je osvojivši nagradu Ookla® Speedtest Award™ potvrdila još jednom status vodeće mreže u Hrvatskoj. Testiranje je provedeno tijekom drugog i trećeg kvartala ove godine  s više od 100.000  korisnički iniciranih 5G testova putem mobilnih aplikacija iOS i Android, na svim mobilnim mrežama u Hrvatskoj. Hrvatski Telekom zabilježio je daleko najbolji Speed Score™ rezultat.

>>>Široki i šaroliki pozitivni učinci, gospodarski razvoj i društveni napredak | 5G Atlas HT-a

Iskustva korisnika i temeljita analiza pokazala su kako je 5G mreža Hrvatskog Telekoma napravila značajan iskorak, vidljiv i iz rasta 5G median download brzine u trećem kvartalu 2022. godine za 33 posto, u usporedbi s istim razdobljem lani, što je potvrda liderske pozicije HT-a kao najbrže 5G mreže, s najvećom pokrivenošću i najboljim korisničkim iskustvom.

“Najnovije Ookla priznanje rezultat je naših kontinuiranih napora i značajnih ulaganja u razvoj mreže zahvaljujući kojima smo nastavili graditi najbržu i najveću 5G mrežu u Hrvatskoj te omogućili našim korisnicima da iskoriste sve prednosti vodeće 5G mreže. Naš plan je nastaviti s daljnjim unaprjeđenjem i fiksne i mobilne mreže. S 5G mrežom pokrivamo gotovo 100 gradova, velikih i malih, diljem Hrvatske te više od dva milijuna ljudi. Istodobno, ostvarili smo i dvoznamenkastu stopu rasta naše, daleko najveće, FTTH mreže te omogućavamo optiku za pola milijuna kućanstava. Izgradnja 5G mreže, posebno u ovim izazovnim vremenima dokaz je naše predanosti i podrške gospodarstvu, društvu, kompanijama i pojedincima, jer izravno pridonosi ubrzanju gospodarske aktivnosti, povećanju konkurentnosti, zapošljavanju i potiče nacionalni razvoj”, izjavio je Boris Drilo, CTIO Hrvatskog Telekoma.

* Na temelju analize podataka Speedtest Intelligence® tvrtke Ookla® za Q2 i Q3 2022.  te analize median 5G brzina u Q2 i Q3 2022. Ookla nije izvor za 5G pokrivenost.  Zaštitni znakovi Ookla korišteni pod licencom i ponovno tiskani uz dopuštenje.

Pratite nas na Google vijestima

Oglašavanje

Odnosi s javnošću,
Hrvatski Telekom

Comments (1)

Comments are closed.