PreporučenoTech

Huawei demonstrirao 5G supremaciju u Švicarskoj, brzinu downloada od 3,67 GB/s

Huawei je korištenjem vlastite 5G tehnologije u švicarskom gradu Zurichu u realnim uvjetima ostvario iznimno visoku download brzinu na 5G mreži od 3,67 GB/s. Testiranje u Švicarskoj provedeno je na više 5G pametnih telefona povezanih na jednu 5G ćeliju na komercijalnoj mreži švicarskog telekom operatera Sunrise.

Huawei je krenuo s masovnim testiranjem svojih tehnologija u Europi, a što uključuje i 5G mrežu pri čemu je ostvaren rekord u Švicarskoj.

>>>Norveška otvorena za 5G tehnologiju Huaweija: ministar

Ovako visoka brzina 5G mreže u realnim uvjetima omogućena je korištenjem 100MHz “C-Band” spektra čiji frekvencija fluktuira u rasponu od 4GHz do 8 GHz, a postignuta brzina znatno nadmašuje postojeće testove 5G mreže diljem svijeta.

>>>Zhengfei: SAD nas je podcijenio, drugima će trebati dvije-tri godine da dostignu naš 5G

Huawei nastavlja s komercijalnim testiranjima 5G tehnologije, a što je vidljivo u izvješću European 5G Observatory. Prema tom dokumentu Huaweijeva 5G mreža među najbržima je u mnogim europskim zemalja poput Austrije, Belgije, Danske, Njemačke i Italije gdje su ostvareni izvanredni rezultati uz suradnju lokalnih pružatelja telekomunikacijskih usluga.

(Huawei/404)