Biznis i ekonomija

HUP: unatoč izuzecima, dodatni porez na dobit i dalje nepravedno pogađa mnoge kompanije

Glavna direktorica HUP-a Irena Weber; Foto: HUB/Handout

Vlada je u odnosu na inicijalni tekst uvažila neke od naših prijedloga i napravila određene iznimke, ali sve nepravde i nelogičnosti time nisu ispravljene te je i dalje niz sektora i najboljih hrvatskih kompanija nepravedno obuhvaćen dodatnom poreznom obvezom.

Hrvatska udruga poslodavaca protivi se porezu na dodatnu dobit jer će umanjiti konkurentnost hrvatskih poduzeća na europskom i globalnom tržištu u odnosu na njihove konkurente koji taj udar novog poreza nemaju.

Nadalje, dovodi se u pitanje investicijski potencijal najuspješnijih tvrtki, kao i likvidnost nužnu za povećanje plaća njihovih zaposlenika.

I dalje upozoravamo da nije vrijeme za nove poreze jer nam dolazi nova kriza, čiju dubinu u ovom trenutku nitko ne može procijeniti te nam je potreban kapital i snaga za suočavanje s izazovima koji su pred nama.

>>>Poslodavci i alumni promišljali o oporavku domaćeg tržišta rada | EFOS

Prije svega pogođeni će biti uspješni izvoznici, koji ostvaruju prihode izvozom na izrazito konkurentno globalno tržište, na kojem se konstantno moraju dokazivati te koji su značajno investirali u poluge konkurentnosti.

Pratite nas na Google vijestima

Priopćenje za poslovnu javnost,
HUP/404

Comments (1)

  1. […] Američki naftni teškaš Exxon Mobil tuži Europsku uniju u nastojanju da poništi i izbjegne od Europske komisije osmišljene poreze na “ekscesivnu” dobit kakve zrcale nacionalne vlasti, uključujući Hrvatsku. […]

Comments are closed.