Biznis i ekonomija

HUT: ulazak u Schengen snažan je impuls za hrvatski turizam

Veljko Ostojić; Foto: KUH/Handout via 404

Današnja odluka o ulasku Hrvatske u šengenski prostor snažan je impuls za hrvatski turizam. Ova će odluka dati dodatni poticaj rastu turističkog prometa i konkurentnosti sektora jer će sigurno osnažiti interes za hrvatskom turističkom ponudom.

>>>Svesrdna potpora ulasku RH u Schengen | LIBE

“Još jača integracija Hrvatske u EU koju donosi ulazak u šengenski prostor izrazito je optimistična vijest za turistički sektor i cijelo gospodarstvo. Jačanje razine sigurnosti zemlje koje donosi ulazak u šengenski prostor, kao i ulazak u eurozonu od 1.siječnja i usvajanje valute koju koriste naši gosti iz ključnih emitivnih zemalja, dodatno će olakšati dolazak i ojačati interes za Hrvatskom u članicama EU, ali i na potražnju iz trećih zemalja,” poručio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

Naše ključne emitivne zemlje članice su šengenskog prostora, što znači da će ulazak Hrvatske u taj prostor i ukidanje graničnih kontrola na našoj granici sa Slovenijom i Mađarskoj turistima iz tih zemalja značiti još brži i jednostavniji dolazak u Hrvatsku.

>>>Plenković o finalu ulaska u Schengen, izbornoj reformi BiH i pritužbi koja je naljutila Srbiju

Zbog jednostavnijeg dolaska, zajedničke valute i jačanja percepcije sigurnosti u Hrvatsku će sigurno doći i gosti koji do sada nisu birali Hrvatsku kao destinaciju svog odmora.

Pratite nas na Google vijestima

HUT/404

Comments (1)

  1. […] HUT: ulazak u Schengen snažan je impuls za hrvatski turizam 08/12/2022 […]

Comments are closed.