Biznis i ekonomijaPreporučeno

‘Hvala od ❤️’: u potresom razorenoj Petrinji velika radost, otvaranje prve UGP kuće

UGP kuća obitelji Dević; Foto: UGP/Handout

Udruga Glas poduzetnika (UGP) u subotu s opravdanim ponosom javlja da je 10 mjeseci nakon predstavljanja projekta u potresom razorenoj Petrinji otvorena prva “UGP kuća”.

Sretni vlasnik novog doma je obitelj Dević koja prema priopćenju Udruge nije skrivala radost i zahvalnost što su im dobročinstvo, donatori i radišni volonteri osigurali novi dom.

>>>UGP projektirao modernu i funkcionalnu tipsku kuću za unesrećene u potresu | FOTO

Uz inauguraciju prve, održana je i promocija UGP kuće za četveročlanu obitelj Nurkić koja bi trebala biti završena do kraja ove godine.

“Ono što smo obećali u UGP-u, od početka prikupljanja sredstava donatora, to smo i napravili! Sami obilazili teren i pronašli nastradale obitelji, organizirali za njih svu potrebnu dokumentaciju za uklanjanje starog i gradnju novog objekta, ugovorili po svim standardima gradnju te ishodili građevinsku dozvolu! Jučer smo se i sami uvjerili, što znači harmonija i radost sretnih obitelji Dević i Nurkić. Mi poduzetnici dobro znamo što znači obitelj, kao stup i izvor života bez kojih Petrinja nema budućnosti! Nama koji smo volontirajući pomagali u organizaciji gradnje, ostaje kao blagoslov gledati ih sretne i ispunjene u svom domu,” izjavio je Danko Bačelić, koordinator UGP-a za Petrinju.

Želimo se još jednom zahvaliti svim našim donatorima na ukazanom povjerenju i volonterima koji su pomogli da ideje udruge Glasa poduzetnika postanu realizirane – UGP kuće i Centar novoga života.

Glas poduzetnika
UGP kuća obitelji Nurkić; Foto: UGP/Handout
Veliki uspjeh

“Ponosan sam što smo stvorili dom dvjema obiteljima. Još se jedna kuća gradi u Sisku, a UGP je donirao projektnu dokumentaciju za još dvije kuće, koje se grade po istom zakonskom postupku. Ukupno ćemo imati pet UGP kuća, što je stvarno veliki uspjeh.

Još jedan uspjeh je to što je UGP pokazao da se obnova može pokrenuti u skladu s postojećim zakonskim okvirima. Voljeli bismo da se Ministarstvo graditeljstva očituje na naše prijedloge o pojednostavnjenju procesa izdavanja građevinske dozvole. Prijedloge smo prezentirali ministru pred godinu dana. Pokazali smo da znamo, da možemo i da želimo. Inkluzivan smo tim i želimo suradnju sa svima koji žele dobro ovoj državi,” rekao je Mislav Bašić, koordinator Odbora za arhitekturu i građevinu UGP-a.

Iz Udruge javljaju da prve znakove reanimacije pokazuje i projekt Centar novog života u Petrinji gdje je nekoliko poduzetnika otvorilo vrata.

“Nadamo se da će privući i ostale poduzetnike, kojima su poslovni objekti stradali u potresu, kako bi grad Petrinja ponovo zaživio,” poručuju iz UGP-a čiji projekti i idejna rješenja reanimiraju život u Petrinji, Sisku i Glini.

Pratite nas na Google vijestima