FunPreporučeno

Indiana Jones 5 je nastavak a ne reboot: Kathleen Kennedy

Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) je holivudsku producenticu Kathleen Kennedy u nedjelju 2. veljače počastila svojom inačicom nagrade za životno djelo.

Kennedy je zajedno sa Stevenom Spielbergom i Frankom Marshalom utemeljila Amblin Entertainment i od 2012. godine predsjeda Lucasfilmom što znači da je dobro upoznata s aktualnim Star Wars i drugim projektima.

>>>Prva fotka Emme Stone kao Opake Zlice

Producentica je u kakofoniji vijesti o gala večeri i glamur opravicama za BBC otkrila da napokon sazrijeva scenarij za dugoočekivani Indiana Jones 5.

“Mi radimo, vodimo scenarij tamo gdje želimo da bude i tada ćemo biti spremni za polazak,” rekla je, pa u jednom dahu potvrdila već poznato sudjelovanje Harrisona Forda, ali i detalj da će film biti nastavak sage a ne reboot priče o arheologu Jonesu.

“Harrison Ford će biti uključen (…) to nije reboot. To je nastavak,” rekla je i dodala da Ford “jedva čeka” početak snimanja, što ne čudi jer se George Lucas s idejom o petom filmu zabavlja od davne 2008. godine.

Lucasfilm je u međuvremenu, u listopadu 2012. godine, kupio Disney, čiji je direktor Bob Iger izrazio želju za monetizacijom franšize. Disney je tada najavio da će se produkcija otegnuti “dvije, tri godine”. U 2016. je najavljena premijera nastavka za 19. srpnja 2019., ali je i taj rok probijen uslijed prepirki oko scenarija koji je na doradu posljednji put poslan u svibnju prošle godine. Disney kao novi datum početka prikazivanja navodi 9. srpanj 2021.

>>>‘Fatality’ na velikom ekranu: potvrđen je R rejting za reboot Mortal Kombata

Indiana Jones je publiku osvojio 1981. godine s Otimačima izgubljenog kovčega (Raiders of the Lost Ark) nakon čega su snimljena još tri filma s ukupnom zaradom od gotovo dvije milijarde dolara.

Ford je kroz opisane peripetije oko nastavka u više navrata rekao da nitko neće preuzeti ulogu doktora Jonesa dok je živ. “Utuvite si to u glavu,” veli.