PolitikaPreporučeno

Indija: u četiri dana zaraženo 1,3 milijuna ljudi, vlasti cenzuriraju kritiku

Indijske su vlasti od Twittera i drugih društvenih platformi zatražile uklanjanje desetaka objava, uključujući one lokalnih zastupnika, koje kritiziraju nacionalnu strategiju i odgovor na koronavirus uslijed grozomornog, gotovo svakodnevnog obaranja mučnih rekorda u broju oboljelih i umrlih od COVID-19.

Twitter je za Reuters u subotu potvrdio da su pojedine objave uskraćene indijskoj javnosti nakon zahtjeva vlasti. Kompanija je žurne zahtjeve za cenzuru otkrila u svojoj bazi podataka Lumen čija je svrha pospješivanje transparentnosti.

>>>U Indiji pakleno, više od 300,000 zaraza u 24 sata – nestašica kisika: COVID-19

Prema podacima od 23. travnja, vlasti su zatražile uklanjanje 21 objave, među kojima su one zastupnika Revnatha Reddyja, ministra u Zapadnom Bengalu s imenom Moloy Ghatak i redatelja Avinasha Dasa.

Cenzori su se pozvali na nacionalni “Zakon o informacijskim tehnologijama” iz 2000. godine.

“Kad primimo valjani pravni zahtjev, mi ga revidiramo prema pravilima Twittera i prema lokalnom zakonodavstvu,” navela je za Reuters glasnogovornica Twittera u izjavi poslanoj e-poštom. “Ukoliko sadržaj krši pravila Twittera, on će biti uklonjen s naše usluge. Ako se utvrdi da je nezakonit u pojedinoj jurisdikciji, ali ne krši pravila Twittera, mi pristup sadržaju možemo uskratiti samo u Indiji,” dodala je.

>>>Indija druga nacija s više od 100,000 zaraza u 24 sata: COVID-19 | 5. travanj

Twitter je autore cenzuriranih objava direktno obavijestio o zahtjevima vlasti.

Portal posvećen tehnologiji TechCrunch ranije je u subotu javio da indijske vlasti cenzuru kritike traže i na drugim popularnim društvenim platformama.

>>>U Delhiju jedna covid smrt svake četiri minute, zabrinutost zbog ‘Bengalskog soja’ | VIDEO

Indija rekorde u dnevnom broju oboljelih i umrlih od COVID-19 gotovo svakodnevno bilježi već deset dana. Oni su ponovno oboreni u nedjelju, uslijed izvješća ministra zdravstva o 349,691 novih slučajeva, s čime se ukupan broj oboljelih od početka pandemije popeo na 16.96 milijuna. U 24 sata umrlo je 2,767 osoba.

U posljednja je četiri dana zaraženo 1.3 milijuna ljudi, u zemlji vlada nestašica kisika a u glavnom gradu Delhiju od posljedica koronavirusa jedna osoba umire svake četiri minute.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (4)

 1. […] Indija: u četiri dana zaraženo 1,3 milijuna ljudi, vlasti cenzuriraju kritiku 25/04/2021 […]

 2. […] >>>Indija: u četiri dana zaraženo 1,3 milijuna ljudi, vlasti cenzuriraju kritiku […]

 3. Binance sahibi kim? binance sahibi kimdir? bninance sahibinin kim
  olduğunu merak ediyorsanız hemen binance
  sahibi kim içeriğimize göz atın!

  binance sahibi

 4. Paribu sahibi kim? paribu sahibi kimdir? paribu sahibinin kim olduğunu merak ediyorsanız hemen paribu sahibi kim içeriğimize göz atın!

  paribu sahibi

Comments are closed.