Biznis i ekonomijaPreporučeno

Infinum, Q agency i Ars Futura najposlodavci 2021. | MojPosao

Na svečanoj dodjeli nagrada ‘Najbolji poslodavac’, u sklopu konferencije Udruge U4HR i Lidera: “Autentična organizacija“, MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

>>>Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj | 2021. | MojPosao

Riječ je o anonimnom istraživanju čiji su sudionici tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojeg MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Tvrtke koje ostvare najbolji rezultat proglašavaju se Najboljim poslodavcima.

>>>Nijemci nastavljaju dominirati listom najpoželjnijih poslodavaca, na četvrtom mjestu Rimac

I dok Poslodavce prvog izbora predvode strane tvrtke, mahom njemačke, kao najbolje tvrtke za rad pokazale su se upravo domaće tvrtke, uz iznimku dm-drogerie markta, koji je već tradicionalno i najbolji, ali i najpoželjniji poslodavac.

Najbolji poslodavci su Infinum, Q agency i Ars Futura
Najbolji poslodavci u 2021. u kategoriji velikih tvrtki su:
  1. Infinum
  2. dm-drogerie markt
  3. Atlantic Grupa
U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su:
  1. Q agency
  2. Axilis
  3. Degordian
Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2021. godinu su:
  1. Ars Futura
  2. Porsche Digital Croatia
  3. The Productive Company

Također, od prošle godine sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u Istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Porsche Digital Croatia.

Posvećenost poslu i izazovnost radnih zadataka posebno su na cijeni

Ove godine je u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo čak 75 tvrtki (39% srednjih, 37% malih, 15% velikih i 9% mikro tvrtki), a svoje odgovore je ponudilo 7.100 zaposlenika (od preko 12.200 zaposlenih u tvrtkama sudionicama).

>>>Hrvatski Q potvrdio, učvrstio renome ponajboljeg poslodavca u IT sektoru | employer branding

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,34 (od mogućih 4).

Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama: Posvećenost poslu i Izazovnost radnih zadataka, dok su najlošije ocijenjene kategorije Osobni rast i razvoj i Organizacija rada.

Foto: MojPosao/Handout

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 42% zaposlenika, dok 55% djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega 3% zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 81%.

Od prošle godine istraživanjem se mjeri i eNPS – Employee Net Promoter Score (eNPS), definiran kao koncept koji je izgrađen oko Net Promoter Score (NPS) radi mjerenja lojalnosti zaposlenika.

>>>Zagrebačka pivovara nagrađena za izgradnju imidža, privlačenje i zadržavanje zaposlenika

To je metoda kojom mjerimo koliko su zaposlenici voljni preporučiti svoje radno mjesto/tvrtku svojoj obitelji ili prijateljima. Moguća eNPS ocjena kreće se od – 100 do +100. Prosjek tvrtki u istraživanju iznosi + 42 boda, s tim da je prosjek eNPS bodova tvrtki dobitnica +87.

O Istraživanju zadovoljstva zaposlenika

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika upitnik je koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika. To su: Izazovnost radnih zadataka, Lojalnost zaposlenika, Organizacija rada, Radni uvjeti, Posvećenost poslu, Osobni rast i razvoj, Uključenost u donošenje odluka, Međuljudski odnosi i Komunikacija u tvrtki.

>>>Infinum dobro brodi krizu, ulaže oko 3 milijuna eura u zapošljavanje u Crnoj Gori

Kroz posljednje četiri kategorije mjeri se angažiranost zaposlenika, koja se prikazuje kao postotak angažiranih, neangažiranih te nemotiviranih zaposlenika.

Pratite nas na Google vijestima

oglasavanje@grabancijas.com

MojPosao

Comments (1)

  1. […] Infinum, Q agency i Ars Futura najposlodavci 2021. | MojPosao 09/12/2021 […]

Comments are closed.