Tech

Irski regulatori zatražili informacije o transkripciji audio zapisa korisnika Facebooka

Irska je kao vodeći regulator Facebooka u Europskoj uniji od kompanije zatražila informacije o izvještaju Bloomberga prema kojem podizvođači rukom bilježi audio zapise njezinih korisnika, javlja Reuters.

>>>Treće stranke revidirale, transkribirale – ‘ponekad vulgarne’ audio zapise korisnika Facebooka

Komisija za zaštitu podataka (DPC) već vodi osam različitih istraga o poslovnoj politici i praksi Facebooka, što ne uključuje dvije istrage povezane s WhatsAppom i Instagramom.

“Uz naš kontinuirani angažman s Googleom, Appleom i Microsoftom povezanim s obradom osobnih podataka u kontekstu ručne transkripcije audio zapisa, mi sad i od Facebooka tražimo detaljne informacije o predmetnoj obradi i pojašnjenje na temelju čega Facebook vjeruje da je takva obrada podataka u skladu s njihovim GDPR obvezama “, navela je komisija u izjavi e-poštom.

>>>Web stranice s gumbom ‘Like’ moraju tražiti privolu korisnika za prijenos podataka Facebooku: ECJ

Facebook u srijedu još uvijek nije reagirao na navode Bloomberga da je transkripciju audio zapisa prepuštao podizvođačima, što bi značilo da krši pravila i korisnička prava koja je sam odredio. Kompanije je također navela da transkripcija zapisa nije uključivala korisnike iz Unije.