PolitikaPreporučeno

Isprika zbog službenika koji je ispred evakuiranog Doma za starije ‘narušio ugled policije’: VIDEO

Foto: Torca Split/YouTube

Splitska policija se u srijedu ispričala zbog sinoćnjeg ponašanja pripadnika Interventne policije prema novinarima koji su izvještavali o evakuaciji iz Doma za starije, jer je “time narušio ugled policijske službe radi čega će poduzeti sve potrebne mjere kako se takvo ponašanje ne bi ponovilo.”

U priopćenju navode da se u ime Policijske uprave splitsko-dalmatinske ispričavaju svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć nalazili ispred doma i onima koji svjedočili događaju sa snimke.

>>>Ostojić o evakuaciji umirovljenika: Evo kako nas lažu! Ušutkavaju novinare! Bravo HDZ!

Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, zbog sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano, navodi se u  priopćenju.

Kako se dodaje, jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. “Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću”, stoji u policijskom priopćenju.

Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe PU splitsko-dalmatinska se ispričava novinarskoj ekipi HTV-a i novinarki Ivani Šilović.

>>>Evakuacija pedesetak umirovljenika iz splitskog Doma za starije i nemoćne: COVID-19

“Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo”, zaključeno je na kraju priopćenja.