PolitikaPreporučeno

Istra umanjila dnevni broj zaraženih | 6. ožujak | COVID-19

Dino Kozlevac; Foto: TV Nova News/YouTube

Na području Istarske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom dok se istodobno petero njih oporavilo, izvijestio je u subotu županijski  Stožer civilne zaštite

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 244 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno pet novozaraženih osoba. Kod četiri osobe riječ je o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, dok se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba”, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

>>>Istra ‘zelena oaza’ u crvenom okruženju | COVID-19

U međuvremenu od jučer oporavilo se pet osoba, pa je trenutno u Istri 40 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 907 osoba.

Grabancijaš bilježi da je Istarski stožer broju novooboljelih propustio dodati jednog pacijenta i četvero djelatnika, medicinskih sestara i tehničara, na odjelu neurologije pulske Opće bolnice o čijoj je zarazi jučer, dakle u protekla 24 sata, izvijestila ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

>>>Rekordnih 91 zaraza u Istri: COVID-19 | 10. prosinac

“Premda su i ovi, kao i svi drugi pacijenti koji ulaze na liječenje u bolnicu, bili PCR testirani i pokazali su se negativnima, kasnije su razvili simptome, a novi bris je ipak pokazao da su pozitivni na covid. Već nakon prvog slučaja prošlog tjedna, taj smo odjel počeli malo češće testirati, i pacijente i djelatnike. Sad nam je pozitivan još jedan pacijent i četvero djelatnika, a zbog toga je neurologija praktički morala biti ispražnjena od svih djelatnika,” rekla je u petak o proboju koronavirusa ravnateljica Hrstić.

>>>43 testa u Istri: COVID-19 | 25. siječanj

Pulska Opća bolnica je 26. veljače javila o ponovnom uvođenju zabrane posjeta uslijed “opetovane registracije covid slučajeva kod hospitaliziranih pacijenata koji nisu na covid odjelima.” Detalji su izostavljeni.

Inače, u pulskoj Općoj bolnici, na  Odjelu za infektologiju, na liječenju su 24 osobe.

Grabancijaš/Hina