PreporučenoTech

Istraživač citirao uznemirujuće podatke, pozvao na obustavu primjene mRNK cjepiva | COVID-19

Foto: Spencer Davis/Pixabay

Američki liječnik i znanstvenik Joseph Fraiman u ponedjeljak je sa svijetom podijelio gledište da mRNK cjepiva protiv bolesti COVID-19 izazivaju ozbiljne nuspojave i pozvao na njihovo povlačenje s tržišta do utvrđivanja činjenica kroz primjerena istraživanja.

>>>Lagali su i o upalama srca | COVID-19

Fraiman je u videozapisu naširoko podijeljenom na društvenim mrežama naveo da je vodeći autor stručno recenzirane studije koja je ponovno analizirala podatke iz kliničkih ispitivanja jedinih proizvođača mRNK cjepiva, Pfizera i Moderne.

“Otkrili smo da cjepivo povećava izglede ozbiljnih neželjenih događaja u stopi jedan u 800. U vrijeme publikacije, moji koautori i ja nismo vjerovali da jedno istraživanje opravdava povlačenje mRNK cjepiva s tržišta. Ipak, na svjetlo su od objave došli novi dokazi i to je izazvalo ponovnu procjenu mojeg gledišta,” kaže stručnjak u videoporuci.

U obraćanju potom citira ili navodi druga komplementarna istraživanja koja ukazuju, ili radije podsjećaju na već široko prepoznatu i utvrđenu povezanost mRNK cjepiva sa zastojima srca i srčanim oboljenjima, uključujući miokarditis i perikarditis.

>>>‘Orvelijanski’ Twitter vratio analizu visoke smrtnosti cijepljenih sa srčanim oboljenjima | COVID-19

“Članak objavljen u (renomiranom žurnalu) BMJ temeljen na opažanjima i nadzornim podacima FDA (američke Agencije za hranu i lijekove) o glasničkoj RNK bio je povezan s višestrukim, potpuno istim ozbiljnim nuspojavama identificiranima u našem izvornom istraživanju,” navodi znanstvenik uz optužbu da su američki regulatori rezultate studije propustili pravodobno podijeliti s javnošću.

>>>Velika laž o učinkovitosti cjepiva u priječenju zaraze trese web | #PfizerGate

Liječnik također citira vlastito i druga istraživanja povezana s autopsijama koja “u suštini” pružaju “uvjerljive dokaze” da mRNK cjepiva izazivaju iznenadne srčane zastoje i smrt.

Prekomjerna smrtnost

Njegov poziv sadrži i promišljanja o danas jasno utvrđenoj i naširoko prepoznatoj prekomjernoj smrtnosti koja je u korelaciji s inicijalnim odobrenjem cjepiva, primjenom prvih doza i docjepljivanjem.

>>>Od ožujka do listopada 2020. oko 297 500 prekomjernih smrti u Uniji | COVID-19 | Eurostat

“Države s većom procijepljenošću mRNK cjepivima imaju korelacije s višim stopama prekomjerne smrtnosti. Iako uzrok ove prekomjerne smrtnosti nije poznat, istraživači koji su analizirali ove podatke nisu uspjeli identificirati nijedan drugi razuman uzrok prekomjerne smrti osim cjepiva,” kaže Fraiman čije “javno pismo” kulminira pozivom na obustavu cijepljenja do utvrđivanja činjenica.

“Budući da je omikron inačica koronavirusa manje virulentna i može izbjeći velik dio zaštite koju nude cjepiva, to stvara situaciju u kojoj su dobrobiti cjepiva dramatično smanjene za hospitalizaciju i smrt.”

>>>Pokrenuta je istraga covid profiterstva, Europske komisije

Njegovo je gledište pritom već usvojeno od pojedinih, odgovornih nacionalnih regulatora, koji su neovisno uskratili ili izmijenili preporuke za cijepljenje i docjepljivanje, što se osobito odnosi na mlađe dobne skupine.

>>>‘Korist ne nadilazi rizike’: Švedska djecu staru 5-11 godina čuva od eksperimentalnog cjepiva

“Zajedno, ove informacije dovode u pitanje je li dobrobit cijepljenja nadilazi štetu. Vjerujem da se mRNK cjepiva moraju povući s tržišta dok nova randomizirana kontrolna ispitivanja ne pokažu da dobrobiti cjepiva nadmašuju ozbiljnu štetu za koju sada znamo da cjepiva uzrokuju,” zaključuje Fraiman čija je objava popraćena referencama na recentna, stručno recenzirana znanstvena istraživanja koja snažno podupiru njegove zaključke.   

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (3)

  1. […] >>>Istraživač citirao uznemirujuće podatke, pozvao na obustavu primjene mRNK cjepiva | C… […]

  2. […] >>>Istraživač citirao uznemirujuće podatke, pozvao na obustavu primjene mRNK cjepiva | C… […]

  3. […] >>>Istraživač citirao uznemirujuće podatke, pozvao na obustavu primjene mRNK cjepiva | C… […]

Comment here