PolitikaPreporučeno

Ivana Kekin: građani su prepoznali da je vrijeme za promjenu | izlazne ankete

Foto: Možemo!/Handout

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin kazala je u nedjelju da prve izborne ankete prema kojima Tomislav Tomašević (Možemo! i Zagreb je Naš!) dobiva potporu 48,6 posto birača na izborima za zagrebačkog gradonačelnika pokazale da su građani prepoznali da je vrijeme za promjenu.

“Rezultat je možda i bolji nego što su sve (predizborne) ankete pokazivale do sada. Izuzetno nam je drago da su građani očito prepoznali da je vrijeme za promjenu i da su prepoznali tko tu promjenu može iznijeti”, rekla je Kekin za Hinu.

Prema prvim izlaznim anketama u 19 sati, Tomislav Tomašević (Možemo! i Zagreb je Naš!) dobio je 48,6 posto glasova birača, a koalicijska lista Možemo!, Zagreb je Naš, Nova ljevica, Zelena alternativa – Orah i Za grad za Gradsku skupštinu dobila je 45,96 posto glasova birača.

Pobjeda u prvom krugu

Upitana očekuje li da će Tomašević odnijeti pobjedu već u prvom krugu, Kekin je kazala da je to teško reći s obzirom da se ipak radi o izlaznim anketama.

>>>Zagreb: Zeleno-lijevoj koaliciji 45,96% glasova, 24 mandata u Gradskoj skupštini | izlazne ankete

“Brojke mogu ići malo gore i malo dolje sada. Bilo bi super da to ide malo gore, da u krajnjoj liniji uštedimo novac i vrijeme i da odmah u ponedjeljak krenemo na posao”, rekla je.

Prljava kampanja

Predsjednica Nove ljevice osvrnula se i na tijek izbornog dana u Zagrebu i kazala kako iz stranke Možemo! još uvijek ne znaju tko je autor poruke u kojoj se agitira da glasaju za stranku Možemo. Iz stranke su ranije objavili da su cijeli slučaj prijavili Državnom izbornom povjerenstvu te se ogradili da oni nisu autori te poruke kojom se krši izbornu šutnja.

“Čim smo došli do te informacije prijavili smo to DIP-u, nadamo se da će oni to istražiti. To je jedan vrlo ružan pokušaj diskreditacije, koji kao što vidimo nije upalio, mislim da su građani i rezultatima ovih izlaznih anketa prepoznali tko iznosi sadržaj, a tko vodi prljavu kampanju”, ističe Kekin.

>>>Tomašević predstavio Zeleno-lijevu koaliciju, ‘sada prvu političku opciju u Zagrebu’ | VIDEO

Prve izlazne ankete, članovi i kandidati Možemo! i Zagreb je naš!, te koalicije za Gradsku skupštinu dočekali su u izbornom stožeru na platou Muzeja suvremene umjetnosti uz pljesak i zadovoljstvo.

Comments (1)

  1. […] Ivana Kekin: građani su prepoznali da je vrijeme za promjenu | izlazne ankete 16/05/2021 […]

Comments are closed.