Politika

Ivica Akmadža imenovan glavnim tajnikom Ministarstva hrvatskih branitelja: 187. sjednica Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 187. sjednice Vlade, donesen je Zaključak o usvajanju Memoranduma o suglasnosti za procjenu i uspostavu strateške suradnje. S obzirom da je točka označena stupnjem tajnosti “ograničeno”, nismo je u mogućnosti objaviti u cijelosti.

Usvojen je prijedlog odluke o osnivanju Konzulata. Poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, cjelovit materijal ove točke označene stupnjem tajnosti “tajno”  ne može se objaviti.​

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te upoznata s Pregledom zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.

Vlada je, na osobni zahtjev, s danom 1. studenoga 2019. godine, razriješila pomoćnika ministra mora, prometa i infrastrukture Anđelka Petrinića.

Na temelju postupka provedenog po raspisanom javnom natječaju, Ivica Akmadža imenovan je glavnim tajnikom Ministarstva hrvatskih branitelja na razdoblje od četiri godine.

Razriješen je dosadašnji član Upravnog odbora Fonda za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnoga goriva Nuklearne elektrane Krško mr. sc. Saša Medaković. Novim je članom Upravnog odbora toga Fonda, kao predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, imenovan dr. sc. Damir Trut.