Politika

Ivica Olujić imenovan savjetnikom za obranu, Lozančić ostaje savjetnik za nacionalnu sigurnost | UPRH

Sastanak predsjednika RH s čelnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i hrvatskih obavještajnih agencija; Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Predsjednik Republike Zoran Milanović imenovao je Ivicu Olujića za savjetnika predsjednika Republike Hrvatske za obranu. Odluka o imenovanju Ivice Olujića savjetnikom predsjednika Republike za obranu stupa na snagu 1. veljače 2023. godine. Dragan Lozančić, koji je do sada obnašao dužnost savjetnika predsjednika Republike Hrvatske za obranu i nacionalnu sigurnost, ostaje i dalje savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za nacionalnu sigurnost.

Ivica Olujić umirovljeni je general-bojnik koji je do umirovljenja, u prosincu 2022. godine, obnašao dužnost direktora Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Prije te dužnosti, koju je obnašao od svibnja 2020. godine, bio je vojni izaslanik Republike Hrvatske u SAD-u, od 2016. do 2020. godine, a bio je i hrvatski vojni predstavnik pri NATO zapovjedništvu za transformaciju. Ivica Olujić sudjelovao je dva puta u mirovnoj misiji ISAF. Završio je najvišu vojnu izobrazbu u Hrvatskoj i inozemstvu.

Grabancijaš priopćenja Ureda predsjednika Republike Hrvatske od javnog ili poslovnog interesa i značaja prenosi u izvornom obliku uz povremenu izmjenu naslova.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Glasnogovornik Nikola Jelić