PolitikaPreporučeno

Ivica Puljak: dosta je jeftine demagogije, Hrvatska ima najneučinkovitiju javnu upravu

Nositelj liste Pametno i Unija Kvarnera Ivica Puljak na izborima za Europski parlament, u subotu je u Zagrebu rekao kako će se konkretnim mjerama boriti protiv populizma, a za dugoročnu dobrobit građana.

“Vodeće stranke, poput HDZ-a, vode se populističkim lažima i izbjegavaju odgovornost za loše stanje u državi. Stranka Pametno je uvijek spremna reći istinu te se konkretnim mjerama boriti protiv populizma za  dugoročnu dobrobit građana”, izjavio je Puljak te ocijenio da je Europa izvanredno mjesto za život i da Hrvatska u njoj ima svoje mjesto.

No, dodao je, po zadnjim istraživanjima, Hrvatska ima najneučinkovitiju javnu upravu.

“Vrijeme je da stvari nazovemo pravim imenom i da si priznamo da ovako dalje ne ide. Dosta je jeftine demagogije za skupljanje političkih poena i daljnje degradacije društva.”

IVICA PULJAK

>>>Model ‘kante za smeće’: reorganizacija uprave uvijek čini istu stvar očekujući drukčije rezultate

“Strah od budućnosti”

Kandidat liste Franko Baković rekao je da kao mlada osoba shvaća strah koji donose buduća i nesigurna vremena. Ali, dodao je, ako želimo da Hrvatska prosperira, moramo biti spremni prihvatiti istinu i shvatiti brojke koje opterećuju sustav.

“Svi građani, a pogotovo mladi, moraju odbaciti populističke manipulacije i zaokrenuti Hrvatsku u zemlju znanja, rada i poštenja”, proučio je Baković te istaknuo da će izbor građana i odluke aktualne vlasti direktno utjecati na kvalitetu života njegovih generacija.

Kandidati su istaknuli da će izbori za Europski parlament odlučivati hoće li Europska unija kao zajednica zemalja nastaviti progresivnim putem ili će taj put populisti koji raspiruju strahove i mržnje odvesti EU u regresiju. Na druženju s građanima poručili su da se stranka Pametno zalaže za slobodnu, otvorenu i naprednu Europu.