PolitikaPreporučeno

‘Izdaja i teror, fašisti i sotone’ – vatreno krštenje covid propusnica u zdravstvu | VIDEO

Beroš je dočekan zvižducima prosvjednika; Foto: Hina multimedija/YouTube

Ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak se ispred KBC-a Zagreb našao okružen s 50-ak gnjevnih prosvjednika koji su ga pozivali na ostavku ili tražili njegov otkaz zbog uvođenja covid propusnica. Rad zdravstvenih djelatnika u Hrvatskoj od danas je uvjetovan cijepljenjem, dokazom o prebolijevanju bolesti COVID-19 ili negativnim testom.

>>>Kreće revizija smrtnih slučajeva; Aladrović: uvjetovanjem ‘populariziramo’ cijepljenje | COVID-19

Hina navodi da su većinu okupljenih činili građani, a manji broj djelatnici KBC-a. U skupini je bio najmanje jedan svećenik koji je ministra i Vladu optužio da koriste “fašističke metode”. Ministru se obratio i Andrija Klarić, poduzetnik javnosti poznat jer je unatoč zabrani rada uslijed pandemije koronavirusa u veljači otvorio svoju teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci i završio u pritvoru.

Drugi su vikali da Vlada sije “teror”, skandirali “dosta je, dosta je”, “izdaja, izdaja” ili “otkaz, otkaz”.

“Imperativ”

Suočen s gomilom ministar je izjavu za medije morao dati u Ravnateljstvu bolnice. “Ni jedan početak nije lak. Dozvoljavam pravo na različita mišljenja međutim u situaciji kad je virus godinu i pol dana oko nas negirati njegovo postojanje, brojne smrti i teške situacije nije opravdano. Moj zadatak je omogućiti sigurnost zdravstvenog sustava i to ću nastojati napraviti,” rekao je.

Beroš je potom naveo da su asimptomatski bolesnici prijetnja zdravstvenom sustavu. “Zato vas još jednom pitam tko je protiv sigurnosti u zdravstvenom sustavu?”

>>>Fašistoidna Vlada HDZ-a odlučna u diskriminaciji necijepljenih

“Naš imperativ je sigurnost u zdravstvenom sustavu. Postoji li alternativa u ovom trenutku? Ovo nije maksimalna sigurnost, ali je optimalna u ovom trenutku. U konačnici, ove mjere nisu rezultat mog rada, rezultat su rada struke, struka je dala preporuke, a iskustvo u Europi to opravdava. Prije donošenja mjere su izvršene konzultacije sa stručnjacima i oni smatraju da je zaštita zdravlja iznad svega,” rekao je.

Dodao je da “u ovom trenutku otkazi nisu opcija”, ali i da poslodavac ima određene alate.

>>>Djelatnici bez Covid potvrde ‘gube naknadu za rad’ | ministar

Beroš je ponovio i tezu da uvjetovanje rada u zdravstvu i socijali covid statusom “nije dobro” poistovjećivati s prisilom na cijepljenje.

Prosvjedi u Splitu

Lokalni mediji javljaju da se jutros odigrao i prosvjed ispred bolnice na splitskim Firulama koji je eskalirao u verbalni napad na ravnatelja dr. Julija Meštrovića i dr. Jugoslava Bagatina, predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Split.

“Prodane duše, sotone!”, vikali su okupljeni.

Dalmatinski portal donosi i izjavu liječnika koji je želio ostati anoniman.

>>>Milanović o uvjetovanju cijepljenja: donošenje tako radikalnih mjera ljude izaziva na nezadovoljstvo

“Uvijek se u medicini uvažavalo drugo mišljenje. Cijepljenje da, ali ne eksperimentalnim cjepivom. Zašto je cenzura informacija, zašto se ne zna puni sadržaj ampule cjepiva, zašto se prisiljava i na kraju, kao što je predsjednik Milanović rekao, koja je iduća dijagnoza? Zašto se derogiraju svi zakoni o zaštiti prava pacijenata, zaštiti podataka, tko je ovlastio ikoga da pita nečije zdravstveno stanje. To su pozitivni zakoni koji se gaze iz trenutka u trenutak.”

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>‘Izdaja i teror, fašisti i sotone’ – vatreno krštenje covid propusnica u zdravst… […]

Comments are closed.