Biznis i ekonomijaPreporučeno

Izvještaj s bazara i buvljaka ovogodišnjeg InDizajna

Više od 16 tisuća ljudi posjetilo je prošlog vikenda četvrto izdanje sajma InDizajn – Festival modernog doma u Areni Zagreb.

Posjetitelji su tijekom četiri dana sajma imali prilike razgledati najnovije trendove u dizajnu i opremanju interijera brojnih domaćih i inozemnih izlagača. Posebno oduševljenje među prisutnima izazvao je Bazar, najkreativnija ‘ulica’ sajma gdje su svoje proizvode predstavili domaći kreativci i produkt dizajneri. Velik broj posjetitelja upravo je na Bazaru pronašao nešto za sebe i svoje interijere: od otkačenih tapeta, slika, kućnih dekoracija, unikatnog posuđa,  pa sve do asortimana za kućne ljubimce i raznih rukotvorina.

>>>FOTO: Lana’s Duckass obilježava desetgodišnjicu rada kick-ass šalicama o ‘životnom ciklusu’

Osim Bazara, veliko zanimanje posjetitelja izazvala je i Cash&Carry izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti gdje su neki od posjetitelja kupili radove mladih umjetnika, ali i ”Humanitarni buvljak s poznatima”. U sklopu ove humanitarne akcije realizirane u suradnji  s  Udrugom žena Nismo Same – oboljelih i liječenih od raka, svi zainteresirani imali su prilike kupiti osobne predmete, odjeću i obuću poznatih osoba iz hrvatskog javnog života. Cilj je bio prikupiti dodatna financijska sredstva za projekt taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije „Nisi sama – ideš s nama!“

>>>Ikea lansira ‘robotski’ sustav namještaja Rognan stvoren za oslobađanje skučenih prostora

U sklopu sajma, posjetitelji su također imali prilike sudjelovati i u zanimljivim radionicama izrade keramike, tapiserija, terarija i kokedame, ali i u nagradnoj igri osvojiti brojne nagrade. Organizatori su ove godine pripremili najbogatiji fond dosad, s nagradama vrijednim više od 100 000 kuna, a jedan od sretnih dobitnika osvojio je i glavnu nagradu: novu i aparatima potpuno opremljenu kuhinju po izboru by PRIMA u vrijednosti čak 30 000 kuna.

”Jako sam zadovoljna posjećenošću ovogodišnjeg sajma, a mislim i da su posjetitelji zadovoljni viđenim. Bilo je stvarno svega za opremanje doma: od ukrasa i zanimljivih rukotvorina do stvarno konkretnih komada namještaja, pa i materijala za gradnju, tako da mislim da smo zadovoljili sve ukuse i potrebe. Drago mi je da smo sve još jednom uspješno priveli kraju, veliko hvala svima koji su sudjelovali i na bilo koji način doprinijeli organizaciji ovog eventa. Nadam se da se vidimo i dogodine u još većem broju na jubilarnom petom izdanju sajma, ” istaknula je Mirjana Mikulec, organizatorica sajma.

Mirjana Mikulec
Organizatorica sajma Mirjana Mikulec prilikom izvlačenja nagrada; Foto: InDizajn/404

Ovogodišnji InDizajn posjetio je i svjetski poznati arhitekt Stefano Boeri koji je u sklopu sajma održao gostujuće predavanje na temu “Od vertikalne šume do šumskog grada: novi modeli održivog urbanizma”. Osim slavnog Boerija, na sajmu su gostovala i druga cijenjena imena iz svijeta dizajna i arhitekture kao što su AKSL arhitekti, beogradski studio OBE te domaći 2A i Studio Abstracto.

Foto: InDizajn/404

Organizatori već pripremaju i novo izdanje festivala s puno novih zanimljivih sadržaja kojima će i sljedeće godine ponovno omogućiti svim posjetiteljima da pronađu inspiraciju za uređenje vlastitog interijera, a više informacija svi zainteresirani moći će saznati na službenim stranicama InDizajn sajma.

(InDizajn/404)