PolitikaPreporučeno

‘Ja sam simbol naroda’: Srećko Sladoljev ušao u politiku, pristupio platformi Dosta pljačke – VIDEO

Platformi Dosta pljačke koju predvodi Živi zid danas se pridružio poznati znanstvenik, imunolog i zviždač dr. Srećko Sladoljev, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Živog zida.

>>>‘Čekala sam i čekala, i napokon dočekala’: Balenović na listi Živog zida i Promijenimo Hrvatsku 

“Doktor Sladoljev svakako je najpoznatiji zbog svog rada u Imunološkom zavodu, zbog dugogodišnjeg upozorenja na uništavanje Imunološkog zavoda, ali i zbog upozoravanja na prevare oko COVID 19. Drago mi je da se našoj platformi već ranije pridružila inicijativa “Naša krv za naše zdravlje” koja ima razrađen projekt kako obnoviti Imunološki zavod i to bez dodatnih novaca iz državnog proračuna. Čujemo zadnjih dana gospodina Beroša i njegova obećanja o Imunološkom zavodu, to nije točno, on laže, gospodin Kujundžić je prije njega lagao, lagali su i svi prije njih. Ne samo da nisu ništa napravili nego je Imunološki iz godine u godinu sve više tonuo dok su ministri koji su se izmjenjivali postavljali svoje podobne direktore. Borili smo se i u dosadašnjim sazivima za Imunološki zavod, borit ćemo se i dalje,” rekao je povodom pridruživanja Sladoljeva zastupnik u Europskom parlament i predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić.

“Epicentar korupcije gdje sam sjedio jeste neman sa stotinu glava, tamo gdje odrežete jednu glavu odmah dvije ili tri narastu. Treba preseliti ratište u dvorište korupcije, izvorište korupcije, a to je nažalost i na našu sramotu Hrvatski sabor,”

Srećko Sladoljev

“Moja odluka za ulazak u politiku, odluka je od prije nekoliko dana kada sam pročitao slogan Hrvatske demokratske zajednice o sigurnoj Hrvatskoj. Ja bih rekao da mi trebamo sigurnost za sve, a ne samo za elitu. To je moj slogan. Mojim ulaskom u Sabor narod će reći što misli o koruptivnoj politici stranaka koje se izmjenjuju već 30 godina, a i o mjerama koje su pokrenute za suzbijanje famozne nove bolesti koja je poznata po kašljanju i temperaturi i s kojom umiru oni koji i inače trebaju umrijeti. Oni koji su zdravi niti ne znaju da su od te bolesti bolesni. Cijeli moj život obilježen je ratom na terenu, ratom protiv korupcije. Dobio sam u životu čak 8 upozorenja pred izvanredni otkaz, preživio sam sva, a sve uprave su smijenjene. U posljednjih 30 godina niti jedna uprava nije doživjela kraj svog mandata. Ja sam doživio svoju mirovinu zato što sam bio ustrajan i zato što sam imao fokus, zato što sam govorio istinu, zato što sam znao za što se borim. Ja sam simbol naroda. Iako sam sve bitke dobio, ja nažalost nisam iskusio pobjedu protiv korupcije. Epicentar korupcije gdje sam sjedio jeste neman sa stotinu glava, tamo gdje odrežete jednu glavu odmah dvije ili tri narastu. Treba preseliti ratište u dvorište korupcije, izvorište korupcije, a to je nažalost i na našu sramotu Hrvatski sabor,” izjavio je na konrerenciji Srećko Sladoljev.

Komentar je ponudio i Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku), rekavši da mu je veliko zadovoljstvo što se platformi Dosta pljačke priključio renomirani znanstvenik.

>>>Živi zid i Promijenimo Hrvatsku dogovorili koaliciju za razbijanje statusa quo: VIDEO

“On je primjer čovjeka i znanstvenika koji nije savio kralježnicu kada su ju drugi savijali. Koji je govorio kada su drugi šutjeli i koji ponovno smogao snage da se uključi u borbu za jedno od najvažnijih neovisnosti, a to je zdravstvena neovisnost. Svjedoci smo manipulacija na svim područjima, prodaji laži, ali kad se hoće i kad se zna, onda se i može.  U svakom segmentu imamo po nekoliko ljudi popust Sladoljeva, ali oni su stjerani u kut jer su smetali. On je poruka, nas troje ovdje smo poruka da nismo svi savili kralježnicu,” rekao je profesor Lovrinović.

Grabancijaš/Živi zid