PolitikaPreporučeno

‘Jako teško’, odgovorio je Putin na pitanje bi li mogao živjeti s 1,200 kuna mjesečno

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je imao raritetnu i iskrenu razmjenu s građankom Sankt Petersburga koja ga je pred kamarama pitala koliko zarađuje i bi li mogao živjeti s 10,800 rubalja (oko 1,200 kuna) mjesečno koliko iznose njezina primanja.

>>>Putin i Erdogan uživali u sladoledu: budeš platio i za mene?

Žena se do predsjednika progurala dok je on polagao vijenac na grob svog političkog mentora i bivšeg gradonačelnika Sankt Petersburga Anatolija Sobčaka koji je preminuo prije 20 godina. “Molim vas recite mi je li moguće živjeti s 10,800 rubalja?” upitala je prema izvještaju AFP-a.

“Mislim da je to jako teško,” odgovorio je tiho Putin.

“Vaša je plaća vjerojatno 800,000 rubalja,” rekla je žena i počela govoriti o životnim troškovima i kako za hranu odvaja najmanje 1,000, a za račune 4,000 rubalja.

“Naravno da ste u pravu, još uvijek imamo puno socijalnih problema koje vlada mora riješiti,” konstatirao je Putin čija je pojava među građanima u pravilu rijetka i pažljivo inscenirana.

“Zašto ih onda ne riješite?” upitala je žena.

“Mi ih rješavamo,” odgovorio je predsjednik kojeg je građanka potom zamolila da pozira za fotku.

>>>Rusi i Ukrajinci jedan narod, kaže Putin u dokumentarcu ‘Razotkrivanje Ukrajine’

Putin je u posljednjim mjesecima fokusiran na životni standard Rusa. Vjeruje se da je njegovo nezadovoljstvo napretkom u jačanju boljitka građana jedan od povoda za nedavni “ustavni puč” koji je završio ostavkom premijera Dmitrija Medvjedeva.