FunPreporučeno

Jamie Lee Curtis preuzela ulogu autistične sirene Tannis u filmu Borderlands

Patricia Tannis; Foto: Borderlands

Jamie Lee Curtis se priključila rastućoj listi obećavajućih imena koja će sudjelovati u pretakanju dobre i opičene videoigre Borderlands u znan-fan dugometražni igrani film.

Za režiju je zadužen Eli Roth (Cabin Fever, Hostel), a za scenarij Emmyjem nagrađen tvorac streaming serije Černobil, Craig Mazin.

>>>VIDEO: Gearbox potvrdio Borderlands 3: ‘stiže sakaćenje’

Producenti su potvrdili da će ulogu legendarne “sirene” Lilith zaigrati Cate Blanchett, dok će Kevin Hart preuzeti ulogu Rolanda, ponajboljeg freelancera među profesionalnim vojnicima Borderlandsa.

Patricia Tannis; Foto: Borderlands

Curtis će iz videoigre na velike ekrane prenijeti Tannis, arheologinju na planeti Pandori koja je ključna za kanon i pronalazak riznice s ubojitom izvanzemaljskom tehnologijom i bogatstvima trećih vrsta. Tannis je u videoigri apsolutno šarmantan lik kojem je pali anđeo podario svoje turbo impozantne moći. Tajni žurnali i izvješća o misijama otkrivaju da je ona “suludi introvert s Aspergerovim”.

>>>‘Tusta’, ‘Mater’, ‘Mare’ i drugi recentni hrvatski filmovi dostupni na zahtjev | HAVC

Neke od njezinih autističnih osobina su nedostatak empatije, eholalija, neobična vokalna fleksija, poteškoće sa čitanjem društvenih ili tjelesnih znakova i hiperfiksacija na istraživanja od posebnog interesa.

Razvojni tim Gearbox Sotware i izdavač 2K prvi su Borderlands lansirali u 2009. godini. Igra je zahvaljujući prštavom gameplayu, osebujnim i dobro razrađenim likovima postala instant kult.

>>>Naciste s letećim morskim psima mogu zaustaviti jedino zombi veterani iz Vijetnama | Sky Sharks

Posljednji, Borderlans 3, na tržište je pušten prošloga rujna, a serijal je do sad pronašao više od 66 milijuna kupaca, što čini dobre temelje za pohod na kina ili streaming platforme.

This ain’t no place for no hero.
This ain’t no place for no better man.
This ain’t no place for no hero
To call “home.”

intro u drugi dio Borderlandsa

via Hollywood Reporter