PreporučenoTech

‘Javni spektakl, remećenje operacija, uništavanje vrijednosti dioničarima’ | Twitter vs. Musk

Twitter Inc u utorak je najbogatijeg poduzetnika svijeta Elona Muska tužio zbog kršenja dogovora o kapricioznom 44 milijarde dolara vrijednom preuzimanju od kojeg je ovaj potom hirovito odustao.

>>>Musk zastao s akvizicijom Twittera, zatražio podatke o botovima, fejk korisnicima

Musk je u preuzimanje popularnog mikrobloga koji služi kao glavni mikrofon za kratke misli i poruke vlada, biznisa, građana, političara.., krenuo s velebnim obećanjem deregulacije i garancije slobode govora pa je njegov zaokret razočarao mnoge koje drže da su njihovi glasovi potisnuti Twitterovim algoritmom.

“Nakon što je zajahao javni spektakl kako bi Twitter stavio u igru, i predložio i tada potpisao kupcu prijateljski sporazum o spajanju, Musk naizgled vjeruje da je – za razliku od svake druge stranke podložne Zakonu o ugovorima Delawarea – slobodan promijeniti svoje mišljenje, baciti ga u smeće, remetiti operacije i uništavati vrijednost dioničara, i odšetati,” piše u tužbi Twittera.

>>>Elon Musk suočen s razotkrivanjem seksualnog uznemiravanja | Insider

Musk je u petak rekao da odustaje od svoje 44 milijarde dolara vrijedne akvizicije Twittera uz argument da je njegova uprava prekršila višestruke odredbe o spajanju.

Utjecajni bogataš u posljednjim je tjednima spominjao recesiju, rekavši da ima “super loš osjećaj” o ekonomiji i želi desetak tisuća otkaza u Tesli. Spomenuo je i “urlanje novca u plamenu”.

>>>‘Je li Elon Musk sada lud, ili lud poput lisice?’ | analiza

Stručnjaci drže da je strategija Twittera, odnosno odluka da se ugovor skroji pod jurisdikcijom Delawarea dobro promišljena jer je sud imun na vanjske utjecaje i povijesno sklon potvrđivanju sličnih dogovora ili obveza kakve je hirovito odbacio Musk.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Reuters