PolitikaPreporučeno

Jednostavno nevjerojatno, 50.000 Rušista kapituliralo u Donbasu | ukrajinska propaganda

Od “živih-neživih” heroja Zmijskog otoka do poruge i nevjerice oko ruskih vojnih obroka, ratna propaganda u Europskoj uniji, Ukrajini i Rusiji uistinu je velebna, no uvijek ima mjesta za napredak.

Tako je jedna od lokalnih ukrajinskih televizija, “Poltava”, upravo pronašla svježi vrhunac s izvještajem da je u Donbasu opkoljeno 50.000 “Rušista” koji su kapitulirali pod pritiskom herojskih ukrajinskih snaga.

“Jednostavno nevjerojatno, 50.000 Rušista je opkoljeno od strane ZSU-a (Ukrajinskih oružanih snaga). Među njima su rušistički padobranci, kvislinzi i kolaboracionisti. Ovo je postignuto okupacijom uzvisina iza (grada) Horlivke, oklopnim vozilima i visokopreciznim udarima (raketnog sustava) HIMARS. Rušisti su iz očaja predali svoje pozicije zajedno sa svojim tenkovima. Štoviše, ukrajinski su branitelji neočekivano ušli u (najveći grad istočne Ukrajine) Donjeck i okupirali zračnu luku Donjeck.”

Mlada voditeljica potom navodi da će Donjeck biti oslobođen za nekoliko sati.

>>>‘Sjenka diktature’: Ukrajina usvojila zakon koji otvara vrata medijskoj kontroli, cenzuri

Ukrajina je Donjeck izgubila 21. siječnja 2015. godine. Grad je ovih dana od linija bojišnice udaljen 40 do 50 kilometara.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>Jednostavno nevjerojatno, 50.000 Rušista kapituliralo u Donbasu | ukrajinska propaganda […]

Comments are closed.