PreporučenoTech

John Romero rezimirao ‘stvarno odlično iskustvo’ Infobip Shifta

Uspješno je završeno još jedno izdanje Infobip Shifta, najveće developerske konferencije u ovom dijelu Europe. Tijekom dva dana u Športskom centru Višnjik okupilo se gotovo pet tisuća posjetitelja, a još 10 tisuća je konferenciju pratilo online. Program se odvijao na sedam pozornica kroz kombinaciju panela, predavanja i radionica.

>>>Pogledajte Infobipov Qunatum u Vodnjanu, pročitajte ESG izvješće za 2022.

“Ponovno su u Hrvatsku stigli stručnjaci iz tehnološke industrije iz cijelog svijeta te su svi posjetitelji na jednome mjestu imali prilike razmjenjivati najnovija znanja i iskustva po pitanju razvoja softvera. Mnogi predavači i posjetitelji koji su po prvi puta došli u Hrvatsku ostali su impresionirani cijelom atmosferom i drago nam je da doma nose pozitivna iskustva i uspomene”, izjavio je Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa.

Foto: shift.infobip.com

Ovogodišnji Infobip Shift otvorila je legenda gaming industrije, John Romero: “Konferencija je na jako visokom nivou – od produkcije, prekrasne pozornice, do sudionika i sadržaja. Mnogo je tvrtki s kojima osobno surađujem ili s kojima ću surađivati u bliskoj budućnosti. Puno je i posjetitelja, oko pet tisuća, a čak 600 kompanija koji predstavljaju svoje proizvode. Održava se mnogo različitih panela koje pomažu ljudima da se povežu i budu informirani o najnovijim tehnološkim dostignućima. Uvijek mi je zadovoljstvo biti dio ovakvih konferencija – tech konferencija na kojima razgovarate s ljudima iz industrije, ljudima koji se bave bilo čim u procesu razvoja proizvoda. Najbolje od svega je što sam naučio nešto novo. Stvarno odlično iskustvo”.

Infobip Shift u Zadru 2023; Foto: Infobip/Handout via Grabancijaš

Na konferenciji je sudjelovalo 90 govornika iz 30 zemalja iz vrha svjetske IT industrije te predstavnici više od 600 kompanija. Teme u fokusu su umjetna inteligencija i njen utjecaj, web development, API rješenja i programiranje u cloudu. U pauzama između predavanja gosti su vrijeme provodili u EXPO dvorani gdje su svoj izložbeni prostor s atraktivnim sadržajem prilagođenim developerima predstavljali startupi iz cijeloga svijeta. Infobip Shift od samih početaka snažan fokus stavlja i na popratni sadržaj pa je tako ove godine za sve goste bio dostupan poligon sa superautomobilima. Održana je i utrka dronova, prezentacije kompanija te afterpartiji za sve sudionike.

Vlatko Matijević, Srđan Kovačević i Ivan Jelušić – osnivači Orqe; Foto: Orqa/MPR/Handout

“Ovo nam je već treći Shift zaredom i drago mi je da mogu primijetiti da je svake godine konferencija sve bolja. U zadnjih nekoliko godina Orqa je bila prisutna na brojnim sličnim eventima, od Japana do Sjeverne Amerike, i ponosan sam što mogu reći da je Shift definitivno u svjetskom vrhu. Fantastična energija, sjajni govornici i najbolji networking u ovom dijelu Europe. Već sad se veselim sljedećem druženju na Shiftu 2024.,” zaključio je Srđan Kovačević, suosnivač i direktor tvrtke Orqa.

>>>Infobip lansira ShiftMag, magazin za programere, novinare i inženjere

Vodeći se ovogodišnjim uspjehom konferencija u SAD-u i Hrvatskoj, Infobip je potvrdio i dva iduća izdanja Infobip Shifta, u Miamiju u travnju te u Zadru na Višnjiku u rujnu 2024. godine.

Mirna Opolcer, Ivan Burazin i Izabel Jelenić; Foto: Infobip/Handout via Grabancijaš
O Infobipu

Infobip je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, sa 17 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava oko 3500 ljudi te posluje na šest kontinenata kroz više od 70 ureda. Razlog ovolikom uspjehu su Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte koje mogu doprijeti do gotovo 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja. Time je omogućena besprijekorna mobilna komunikacija poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima – na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze. Kompanija surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama. Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi pri čemu surađuje s najvećim svjetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama te s globalno poznatim brendovima poput Virgin Megastore, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugima.

Pratite nas na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: Infobip