Politika

Johnson ispario s presice u Luxemburgu: VIDEO

Boris Johnson je u ponedjeljak pobjegao od sučeljavanja i suočavanja s javnošću u Luxembourgu gdje je održao jalov sastanak s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom.

Britanski premijer je prema protokolu trebao održati konferenciju za medije sa svojim luksemburškim kolegom Xavierom Bettelom, ali je podij ostao prazan nakon što ga je oko 200 građana, većinom britanskih državljana s boravištem ili prebivalištem u Luxembourgu, pozdravilo s neodobravanjem i pogrdama.

>>>Boris Johnson otvara 10,000 zatvorskih mjesta

Otočni mediji pišu da je britanska delegacija od domaćina zatražila da se konferencija održi u zatvorenom prostoru s probranim novinarima, što je odbijeno.

Bettel je na konferenciji osudio postupak Johnsona: “Prosvjedi su demokratsko pravo, važno je biti sposoban prihvatiti razmjenu i međusobno se poslušati,” rekao je.

Tom Brake, glasnogovornik Liberalnih demokrata za brexit kaže da je izostanak nastupa osramotio Britaniju. “Sad je jasno da su jutrošnji sjaj i hrabrost Borisa Johnsona bili samo vrući zrak. Boris Johnson nema odgovora za bakstop niti namjeru postići dogovor. On je odlučan izvući nas iz EU, pod svaku cijenu, sad svi mogu vidjeti neiskrenost njegova hinjenja da misli suprotno.”