PolitikaPreporučeno

Juričan najavio novu kampanju – jumbo plakate s nišanom na vozaču i mesaru, Bandiću i Plenkoviću

Predsjednički kandidat Dario Juričan izjavio je u nedjelju da je “nemoralni pobjednik predsjedničkih izbora” te je najavio slijedeći projekt – postavljanje jumbo plakata s likom Milana Bandića po Zagrebu, kako bi za vrijeme predsjedanja Hrvatske EU-om “pokazao toj ekipi tko drma Zagrebom”.

>>>Juričan: izbore će svi zaboraviti, no ova kampanja će se pamtiti

“Idemo dalje, rokamo dalje. Rezač etiketa MiIan Bandić jedva čeka slijedeći projekt pa mu ga mogu odmah reći – to su jumbo plakati s njegovim likom po Zagrebu. Hrvatska predsjeda Vijećem EU-a od 1. siječnja 2020. i ekipa iz EU želi vidjeti tko drma ovim gradom – to su vozač i mesar od gradonačelnika i Andrej Plenković”, rekao je Juričan novinarima u izbornom stožeru u kafiću u Utrinama, koji je za ovu prigodu preimenovan u “Remetinec”.

Komentirao je i svoj rezultat po kojem je u Hrvatskoj osvojio više od 4,5 posto, a u Zagrebu 8,6 posto glasova, ustvrdivši da je “nemoralni pobjednik izbora”. “Rasturio sam u Indoneziji (33,3 posto). Zar to nije dovoljno? To je san snova svakog hrvatskog političara i sad je trenutak da kapitaliziram politički plijen”, rekao je.

Na izjavu zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renata Peteka (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) da je rezultat koji je ostvario u Zagrebu dobra podloga za lokalne izbore u svibnju 2021. i slanje Milana Bandića u političku povijest, Juričan je upitao: “‘Di je 2021., još moramo 2020. proći”.

>>>Otvorena je tvrtka za brzo i lako bogaćenje ‘Milan Bandić usluge protuusluge jdoo’

“Ali da, Renato sanja lokalne izbore, nije jedini. Renato je moj kandidat za gradonačelnika i nadam se da će ustrajati u toj borbi”, dodao je.

“Mislim da je ovaj rezultat u Zagrebu značajan upravo zbog tog cilja – cilja za budućnost, za rješenje najkasnije u svibnju 2021., da dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić ode u povijest, političku mirovinu,”

Renato Petek

Juričan je ocijenio da su s 10.000 eura, koliki im je bio proračun u kampanji, napravili čudo – “s toliko malo novaca dobili toliko puno glasova”.

Petek: Juričanov rezultat dobra podloga za zagrebačke izbore i slanje Bandića u političku povijest

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) izjavio je u nedjelju da je rezultat koji je predsjednički kandidat Dario Juričan ostvario u Zagrebu dobra podloga za lokalne izbore u svibnju 2021. i slanje Milana Bandića u političku povijest.

Po neslužbenim podacima na oko 70 posto obrađenih biračkih mjesta u Hrvatskoj Juričan je osvojio 3,87 posto, dok je u Zagrebu na nešto manje od trećine mjesta osvojio 8,43 posto.

“Mislim da je ovaj rezultat u Zagrebu značajan upravo zbog tog cilja – cilja za budućnost, za rješenje najkasnije u svibnju 2021., da dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić ode u povijest, političku mirovinu”, komentirao je Petek koji je u izbornom stožeru Juričana u kafiću u Utrinama koji je za ovu prigodu preimenovan u “Remetinec”.

>>>Odlazi! Odlazi! – prosvjedni poziv na opoziv Milana Bandića: VIDEO

Petek kaže da je Juričan njegov prijatelj kojeg je podržavao od početka te da su dijelili neke informacije i razgovarali na koji način napraviti tim u sklopu kojeg će svatko na svoj način doprinijeti tome da se u budućnosti pobjedi Bandića.

“Definitivno je ovo svojevrsno iznenađenje, no on je sa svojom kreativnom kampanjom zadobio pažnju medija i mislim da se upravo zbog toga uspio nametnuti. Iako kroz satiru i šalu, iznosio je podatke i informacije, posebice u Zagrebu, vezane za korupciju koje mi u zagrebačkoj Skupštini ne možemo direktno izreći. Vjerujem da je i zbog toga dobio rezultat koji je prilično zadovoljavajući”, ustvrdio je Petek.