PolitikaPreporučeno

Kako misliš napredovati ako se ne učlaniš u HDZ?

Andrej Plenković; Foto: Hina multimedija/YouTube

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je potvrdio da je gradonačelnik Požege i HDZ-ov saborski zastupnik Darko Puljašić podnio ostavku na saborski mandat nakon što su mediji objavili transkripte audiozapisa iz kojih je razvidno da je sudjelovao u namještanju natječaja za energetsku obnovu u tom gradu.

>>>HDZ potajice izmišlja poslove za uhljebljivanje članova ukaljanih korupcijom | bonus pjesmica

“Podržavamo nadležne institucije da to rasvijetle, a ako se utvrdi nekakva odgovornost, neka odgovara,” rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

“Možemo čak i greške priznati ako treba, to je veliki iskorak.”

Andrej Plenković

O Pulajšićevu ostanku u HDZ-u odlučivat će stranačka županijska organizacija, dodao je prema izvješću Hine.

Na pitanje kako se Puljašić, koji je već imao optužnice, našao na HDZ-ovoj kandidacijskoj listi za Sabor, Plenković je objasnio da je uvršten nakon što je od kandidature odustao predsjednik županijskog HDZ-a Željko Glavić. “Ne možemo svaki put pogoditi. Možemo čak i greške priznati ako treba, to je veliki iskorak,” rekao je premijer.

Kontekst

Portal 24sata je u utorak objavio snimke razgovora HDZ-ovog gradonačelnika Požege Darka Puljašića, dogradonačelnika Marija Pilona i nekadašnjeg direktora požeškog Komunalca Josipa Viteza koji je odbio njihov stranački diktat u određivanju tko mora a tko nikako ne smije dobiti tendere za energetsku obnovu.

>>>‘Malo dobrih ljudi’: čini se da je HDZ jednog kvarnog zastupnika zamijenio drugim

Zapisi još jednom potvrđuju sklonost HDZ-a da djeluje kao kartel i javni novac distribuira među svojim članovima ili podobnima.

“Ti samo radi po svome, nazvat će te gradonačelnik da ništa ne poduzimaš i ne radiš dok ne sjedneš s njim kad se vrati s puta. Prevario si me kao kolegu i prijatelja, prevario si i gradonačelnika. Ne želiš se ni učlaniti u HDZ iako si obećao i nisi napravio, peti put te pitam, obećao si ovo, obećao ono i nisi ispunio. Pa kako ti misliš napredovati u sustavu?” pitao je povišenim glasom Pilon u jednom od detalja iz razgovora koji otkrivaju do srži pokvareni karakter i modus operandi članova HDZ-a.

>>>‘Majketi’, na scenu je stupio još jedan navodni pokvarenjak HDZ-a

Snimke pokazuju i da se Vitez nije dao pokvariti, već je sav snimljeni materijal još u travnju prošle godine predao Uskoku iako to nije spriječilo njegovu smjenu, na Božić i nakon nepune godine mandata.

>>>HDZ odgovoran za korupciju | Fimi Media

Darko Puljašić je za 24 sata iz bolnice gdje se liječi od COVID-19 poručio da nije bilo riječi o namještanju poslova.

“Nisam čuo snimku, ali nije se radilo ni o kakvom namještanju, nego o tome da se pomogne lokalnim poduzetnicima,” rekao je.

>>>Kad misliš da si vidio sve i da je HDZ dodirnuo dno iz kala ispliva Anita Nosić

Poput drugih kvarnih ljudi HDZ-a, Puljašić je od ljeta služio kao saborski zastupnik iako veći ima i optužnicu za subvencijsku prevaru zbog čega mu je Sabor odmah skinuo imunitet.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

Comments are closed.