Politika

Kandidat Vučetić: epohalni izbori za Zadar – ‘grad kartela i korupcije’  

Marko Vučetić; Foto: SDP Zadar/YouTube

Predstavljajući predizborni program “Upravljanje gradom i borba protiv korupcije” koalicije Srcem za Zadar, kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić ocijenio je u utorak kako su “nadolazeći lokalni izbori epohalni” za taj grad, jer se na njima napokon može dogoditi početak demokracije.

“To su izbori na kojima biramo između vladanja i upravljanja. Oni su presudni jer se na njima napokon može dogoditi početak demokracije. Ona je u Zadru ili na razini bolnog stida ili nade”, ocijenio je Vučetić na zadarskom Narodnom trgu.

>>>Vuco: ljudi su braći Radić bili ispred političkih ideologija + utješna pjesmica | VIDEO

Kako je rekao, demokracije nema sve dok su institucije okupirane i dok postoji robovska svijest. “Ovaj grad je posramljen i zarobljen, grad propuštenog života. Zadar je najsramotniji grad u Hrvatskoj”, ustvrdio je Vučetić.

Istaknuo je da Zadar u demokraciji već 30 godina ima praksu režima i režimske svijesti.

“Tu svijest provodi HDZ, ta režimska svijest je toliko ukorijenjena u institucije da institucije više nisu niti sposobne demokratski promišljati zadarsku zbilju. Na ovim lokalnim izborima mi biramo između vladanja i upravljanja”, poručio je Vučetić.

“Grad iza zastora”

Ante Rubeša iz Akcije mladih smatra da je korupcija u posljednjih 30 godina vladavine HDZ-a metastazirala u svim gradskim odjelima.

“Grad Zadar je grad iza zastora, grad kojim upravljaju građevinski karteli u vlasništvu nekolicine ratnih profitera, koji u suradnji s Odjelom za graditeljstvo i prostorno uređenje devastiraju nekoć javni i društveni prostor, koji su upravo ti kartelski bosovi oteli za HDZ-ove renesanse, tzv. privatizacije”, ocijenio je Rubeša i dodao da ni drugi gradski odjeli nisu pošteđeni mita i korupcije.

>>>Vivoda: Kantridu ćemo otvoriti svim građanima; Pinezić: loše su odluke ugrozile turističku sezonu

“Sjetimo se samo Odjela za sport i kulturu, preko kojeg je godinama isisavan novac kojim je plaćan reket lokalnim batinašima. Pa i dan danas to pročelništvo razbacuje proračunski novac na laskave i lažne titule kako bi prikrili korupciju, pa evo posljednjeg slučaja kapitalne pomoći za HNK Zadar, koju je pročelnica Dina Bušić zdušno branila kao pomoć školi nogometa, a zapravo se novac uplatio za skupocjeni mercedes”, rekao je Rubeša.

Prikupljanje potpisa po gradskim tvrtkama

Na predstavljanju programa bio je i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta, koji je na svojemu Facebook profilu objavio video po kojem zaposlenici gradskih tvrtaka unutar poduzeća prikupljaju potpise za gradonačelničkog kandidata HDZ-a Branka Dukića.

U video uratku jedan muškarac tvrdi da ga je Erlić ( Šime Erlić, državni tajnik op.a.) poslao u prostorije zadarskog Vodovoda kako bi dao svoj potpis  gradonačelniku Branku Dukiću.

Radeta je potvrdio da je muškarac s videa zapravo član Foruma mladih SDP-a. “Riječ je o mojem kolegi koji je sa mnom napravio taj video. Preuzimam odgovornost za ovaj uradak kao predsjednik Gradske organizacije SDP-a. Taj video sam napravio iz vrlo jednostavnog razloga: činjenica je da HDZ nema štand za prikupljanje potpisa na Narodnom trgu ili drugdje, pa me zaintrigiralo gdje oni to već tri dana prikupljaju potpise. Morao sam saznati, a jedini način za to bio je da odem u Vodovod, odnosno moj kolega, za koji smo dobili informaciju da je to jedno od mjesta prikupljanja stranačkih glasova. To je bio jedan od načina da dokažem kako se to zaista događa”, rekao je Radeta.

>>>Sabljak: zalažem se za smanjenje gradskog prireza u Rijeci s 15 na 12% | VIDEO

Na pitanje je li ga strah tužbi s obzirom na to da se ipak radi o neovlaštenom snimanju te lažnom predstavljanju, Radeta je odgovorio kako ga nimalo nije strah.

“Ovdje se radi o višem interesu jer je riječ o nezakonitim radnjama koje nisu ni po propisu ni u duhu izbornih kampanja. Uostalom, ako me žele tužiti za nešto, neka me tuže”, rekao je Radeta.

Comments (1)

  1. […] >>>Kandidat Vučetić: epohalni izbori za Zadar – ‘grad kartela i korupcije’ […]

Comments are closed.