PolitikaPreporučeno

Kandidat za gradonačelnika Petračić: ubit ćemo nepotizam, Karlovac pretvoriti u grad poduzetnika

Foto: SDP

Nezavisnoga gradskog vijećnika Davora Petračića kao zajedničkog kandidata SDP-a, Reformista i HSS-a za gradonačelnika i Dragicu Malović (SDP) kao kandidatkinju za njegovu zamjenicu predstavila je u četvrtak u Karlovcu potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac.

To što je koalicija SDP-a, Reformista i HSS-a odabrala nestranačkog kandidata Glasovac je prokomentirala riječima da “okupljati nije slabost, nego snaga”, da Davor “nije pao s Marsa” te da je prije četiri godine izgubio zamalo, i to u drugom krugu.

>>>Osijek: Kušec (SDP) za dogradonačelnice odabrao liječnicu i poduzetnicu

“Stali smo iza takvog kandidata, a stat će 16. svibnja i građani u još većem broju nego na prethodnim izborima jer u njemu prepoznajemo kvalitetu”, rekla je Glasovac, ističući kako “nema straha za SDP sve dok se svi znamo dogovoriti oko onog bitnog”.

“Recept za pobjedu”

Štoviše, odabir Petračića za budućega gradonačelnika i Malović za zamjenicu Glasovac smatra “punim pogotkom i receptom za pobjedu” jer Karlovcu treba promjena vodstva, što potvrđuje i to da je osmi grad u Hrvatskoj “po razmjeru iseljavanja stanovništva, pa mu trebaju kvalitetni programi i zajednički cilj, boljitak građana, a ne podjela fotelja”.

Za Malović je rekla da je vrhunska pravnica koja radom u sindikatima pokazuje da se želi boriti za malog čovjeka i za rad od kojeg se može dobro živjeti.

>>>SDP, HSU, IDS i HSS potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Rijeci

Kandidat Petračić rekao je kako je “došlo vrijeme da se ide na pobjedu”, da su oni spremni na promjenu i da će “znati upravljati gradom, da se sve radi bolje, transparentnije i da se prekine sa zapošljavanjem preko veze”.

“Vladat će isključivo stručnost, ne nepotizam, jednaku šansu imat će svi”, rekao je Petračić i obećao da će u Karlovcu život pojeftiniti i da će se otvoriti nova radna mjesta, a grad postati “grad poduzetnika”.

“Karlovac će postati grad poduzetništva u energetici, zbrinjavanju otpada i drugom, a mogao bi postati i testnim poligon za nove tehnologije obrade otpada”, istaknuo je.

“Prvo ćemo ubiti nepotizam i odmah će stvari biti bolje, onda pojeftiniti gradsku upravu, i to formiranjem holdinga s jednim, a ne s 20 knjigovodstava, te će se smanjiti broj direktora, a postoje i mogućnosti niza drugih ušteda, bez otpuštanja ljudi, ali uz optimalizaciju, da zaposlenici sami stvaraju tržišni dohodak”, rekao je Petračić.

Najvažniji resurs

Kao najvažniji resurs, istaknuo je podzemnu toplu vodu za vrelovod i za proizvodnju toplinske energije. Najavio je brze poteze jer je riječ o tržišno opravdanom projektu, koji može biti komercijalni projekt, a ne da se čekaju razni fondovi.

Kandidatkinja Malović smatra da će promjena gradskih čelnika koju donosi ta koalicija ostvariti sve ono što je potrebno za ugodan život, vrtiće za svu djecu, jednosmjensku nastavu, visoko učilište, kino, kazalište, bazen i još mnogo toga što će Karlovac imati kao prosperitetni grad.

Comments (3)

  1. […] Kandidat za gradonačelnika Petračić: ubit ćemo nepotizam, Karlovac pretvoriti u … 15/04/2021 […]

  2. […] Kandidat za gradonačelnika Petračić: ubit ćemo nepotizam, Karlovac pretvoriti u … 15/04/2021 […]

  3. […] Kandidat za gradonačelnika Petračić: ubit ćemo nepotizam, Karlovac pretvoriti u … 15/04/2021 […]

Comments are closed.