PolitikaPreporučeno

Karlovački stožer zatražio tri zgrade za izolaciju zaraženih korisnika domova za starije: COVID-19

Drive-in testiranje na koronavirus u Karlovcu; Foto: Cropix/YouTube

U Karlovačkoj županiji potvrđeno je 20 novooboljelih od covida-19, među kojima su i tri korisnice karlovačkog Doma za starije i nemoćne pa se za potrebu smještaja većeg broja zaraženih korisnika domova pripremaju prostorije za njihovu izolaciju, priopćio je u utorak županijski stožer.

Načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je za Hinu da su danas, zbog pojave zaraze u više ustanova socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji, od mjerodavnih ministarstava zatražili da se za izolaciju odobre tri zgrade, dvije u Centru za pružanje usluga u zajednici u Zorkovcu i Jaškovu te u Karlovcu u Vojnoj ambulanti.

>>>‘Velika neizvjesnost’ nakon proboja koronavirusa u karlovački Dom za starije ‘Sv. Antun’

“Dobijemo li odobrenje, organizirat ćemo na te tri lokacije smještaj covid pozitivnih, ali asimptomatskih ili lakše bolesnih korisnika domova iz sustava socijalne skrbi, i to samo u slučaju većeg broja zaraženih ljudi, da se rasterete kapaciteti u zdravstvenom sustavu za teže oboljele”, rekla je Hajsan Dolinar.

Zamolila je građane, sve ustanove i institucije te tvrtke da u svojim sredinama “podignu epidemiološku samozaštitu” kako bi u zdravstvenom sustavu zdravstvena zaštita mogla ostati kvalitetna za sve kojima je potrebna.

>>>Među 29 novooboljelih u Karlovačkoj županiji 18 korisnika doma za starije u Vivodini kod Ozlja

S danas 20 novooboljelih ljudi u Karlovačkoj županiji od ožujka je registrirano 499 zaraženih, što stožer smatra prosječnom razinom za Hrvatsku.

>>>U Karlovcu nezadovoljstvo roditelja koje nitko nije obavijestio o zarazi u školi

“S obzirom na rastući trend oboljelih u cijeloj državi, Karlovačka županije ne odskače od prosjeka i stožer se svakodnevno trudi postići što višu razinu poštovanja epidemioloških mjera, što je jedina zaštita od širenja zaraze”, zaključila je Hajsan Dolinar.

Comments (1)

  1. […] Karlovački stožer zatražio tri zgrade za izolaciju zaraženih korisnika domova za… 13/10/2020 […]

Comments are closed.