Politika

Katarina Peović pozvala Miroslava Škoru na sučeljavanje: VIDEO

Katarina Peović koja će se ispred Radničke fronte kao nositeljica liste Koalicije zelene ljevice u 8. izbornoj jedinici (Istarska županija i zapadni dio Primorsko-goranske županije) među ostalima natjecati s nezavisnom kandidatkinjom Domovinskog pokreta, liberalnom konzervativkom Carlom Konte, u ponedjeljak je ispred trgovine rebrandiranog Peveca (Pevex) od predsjednika te stranke Miroslava Škore zatražila sučeljavanje.

Peović je u pozivu komentirala nastup Škore na raspravama ususret prošlogodišnjim izborima za Europski parlament i sugerirala da bi debate između njega, predsjednika SDP-a Davora Bernardića i predsjednika HZD-a Andreja Plenkovića bile jalove. Ona je također iznijela niz tvrdnji kako Škoro djeluje iz privatnog a ne javnog interesa te ocijenila kako je sigurno da će njegov Domovinski pokret nakon izbora koalirati s HDZ-om iako su takvu mogućnost u javnosti opetovano odbacili i Škoro i Plenković.

>>>Sučeljavanje kandidata: 2 i pol sata ‘sedlanja mrtvog konja’ u režiji HRT-a

“Iza Škore stoji cijela ergela Pevexovih menadžera, povezuje ga se s tajkunima i milijunašima koji su povezane s ruskim lobističkim plinskim skupinama,” rekla je pa rezimirala poslovne interese Miroslava Škore uz navod da je on “domoljub koji nas puno košta”.