FunPreporučeno

Keira Knightley o filmu koji je iz ‘čiste fikcije’ navratio u covid zbilju | Silent Night

Keira Knightley; Foto: Harper's Bazaar UK/YouTube

Keira Knightley zvijezda je filma koji prati grupu prijatelja odlučnih da se opuste i ignoriraju sudnji dan. Družina odlazi u ruralnu Englesku kako bi za “zadnji Božić” jela, pila, pjevala i plesala, znajući da će smrt sljedećeg dana pokositi sve odreda.

Knightley u razgovoru za Reuters otkriva da je produkcija filma “Silent Night” (Tiha noć) premijerno prikazanog prošloga tjedna na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu prethodila pandemiji i stoga bila “čista fikcija”.

>>>One pill makes you larger. And one pill makes you small | The Matrix Resurrections | najava

“To je izrazito, jako čudno jer kad smo prvi put krenuli razgovarati sve je bila čista fikcija i bilo je smiješno jer je riječ o čistoj fikciji,” rekla je glumica. “I onda odjednom posljednje su dvije godine bile ono što su bile i mislim da bi film trebao doći s upozorenjem jer ga danas svi vidimo na totalno drukčiji način.”

Mučno i sporo umiranje

Debitantski dugometražni scenarij redateljice i spisateljice Camille Griffin Britaniju suočava s otrovnim oblakom koji prate užasne priče o mučnom i sporom umiranju ljudi.

>>>Uđite i otkrijte je li on čovjek ili zvijer | Nightmare Alley Guillerma del Tora | najava

“Kad smo prošle godine završeni film pokazali studijima oni su prvo bili ludi za njim, a potom prestravljeni i nisu ga htjeli prikazati nikome,” rekla je o distribuciji Griffin koja drži da su izdavači željeli pričekati da se ljudi oporave od prvog vala straha od koronavirusa.

Uz Knightley, u filmu glume Matthew Goode (“Downton Abbey”), Annabelle Wallis (“Peaky Blinders”), Roman Griffin Davis (“Jojo Rabbit”) i Lily-Rose Depp, poznata po “Kralju” i “Putnicima” (“Voyagers”).

Lik potonje je u disonanci s ostatkom družine i često nudi alternativne stavove.

“Mislim da je to reprezentativno za širi osjećaj koji imate kad vidite kako se stvari odvijaju oko vas i kad grupni mentalitet pokušava reći (ovo) je prava stvar, a vi ste kao, e pa ja ne mislim tako,” rekla je o svojoj ulozi Depp.

Pratite nas na Google vijestima