Biznis i ekonomija

Kitovi, Soros i sezonski faktori potpiruju vrijednost bitcoina

Ilustracija/Sarah Richter/Pixabay

Bitcoin se u srijedu u pratnji nekolicine značajnih vijesti propeo na najviše razine u posljednjih pet mjeseci. Investitori očekuju i za zimu uobičajeno, generalno snaženje tržišta.

Vrijednost kriptovalute trenutno kotira na oko 55,000 dolara. Granica od 50,000 dolara ponovno je probijena u utorak.

>>>‘Prije ili kasnije privatni novac propadne’: guverneri središnjih banaka o bitcoinu, tulipanima

Reuters kao jedan od povoda za interes i okupljanje citira vijest da Soros Fund Management u vlasništvu Georgea Sorosa trguje bitcoinom.

“Posjedujemo nešto novčića – ne mnogo,” potvrdio je izvršni direktor fonda Dawn Fitzpatrick na summitu Bloomberga.

U igri su i sezonski faktori.

Bitcoin povijesno dobro kotira u listopadu, što rastuću … cijenu čini gotovo samoispunjavajućim proročanstvom. Od ljeta sam ponavljao da očekujem novi najveći rekord u listopadu,” rekao je Ruud Feltkamp, izvršni direktor Cryptohoppera, automatiziranog bota za kriptotrgovanje na oblaku. “Što je razlog za ovo novo pumpanje? Mislim da je to dijelom posljedica tržišnog ciklusa u kojem se nalazimo, gdje emocionalni dio igra značajnu ulogu.”

>>>Park prirode Lonjsko polje pionir u prihvaćanju bitcoina, kriptovaluta kao sredstva plaćanja

Coinbase javlja da na cijene utječe i u srijedu zabilježena kolosalna kupnja bitcoina. Jedan ili više kupaca, koji zbog utjecaja na tržište slove kao “kitovi” u samo je nekoliko minuta otkupio 1.6 milijardi dolara te najveće i najpoznatije kriptovalute.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

Comments are closed.