PolitikaPreporučeno

Klimatski vandali buše gume za spas svijeta

Foto: @T_Extinguishers/Twitter

Grupa klimatskih vandala, aktivista ako inzistirate, hara svijetom i nasumično buši gume parkiranih terenaca (SUV) kako bi zaustavila emisiju stakleničkih plinova.

>>>Ljutiti Londonci skidali ‘pobunjenike protiv izumiranja’ s krova vlaka: VIDEO

Samoimenovani “Gasitelji guma” prvo su se pojavili u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje su aktivne i druge ratoborne klimatske grupe poput “Pobunjenika protiv istrebljenja” (Extinction Rebellion), da bi se s vremenom proširili među neposrednim klimatskim usudom isprepadanom i anksioznom mladeži širom svijeta.

40 nasumično odabranih “krivaca”

Fox News javlja da je grupa sada formirala i odred u Sjedinjenim Američkim Državama i provela prve akcije u New Yorku gdje su kroz tjedan dana izbušili gume na 40 vozila. Vlasnicima su nakon izazivanja štete ostavili pamflete u kojima napominju da čin “ne shvate osobno”.

>>>Vrhovni sud osakatio američku borbu protiv klimatskih promjena

“Ovo smo učinili jer vaše vozikanje urbanim područjima u masivnim vozilima ima goleme posljedice za druge,” piše na letku.

Letak za vlasnika SUV-a kojem su gasitelji probušili gume u NYC/Tyre Extinguishers

Gasitelji su rekli da će gume bušiti i na električnim i hibridnim SUV vozilima jer i ona imaju ugljični otisak.

“Mi se ubrzano širimo Sjedinjenim Državama i u kontaktu smo s ljudima u velikim gradovima širom SAD-a,” rekla je osoba zadužena za odnose bušitelja s javnošću. “Očekujemo da će se ovo masovno proširiti”.

>>>Sve više djece anksiozno, prestravljeno neposrednom klimatskom apokalipsom: stručnjaci  

“Svijet je suočen s klimatskom uzbunom,” dodala je. “Mi akciju uzimamo u svoje ruke jer to ne čine vlade i političari.”

>>>Vrućinom omamljeni Europljani kontempliraju o klimatskim promjenama, urodu

Policija je za Fox potvrdila da se najmanje jedan vlasnik više automobila suočio s probušenim gumama i da istraga traje.

Proglas

“Gasitelji guma” ovog su tjedna objavili i proglas u kojem traže zabranu svih SUV-a u urbanim područjima i oporezivanje takvih vozila do njihova nestanka. Također traže masivne investicije u besplatni i sveobuhvatni javni transport.

“Dok političari to ne ostvare, Gasitelji guma nastavit će sa svojim akcijama,” piše u pamfletu.

>>>Novi Zeland traži oporezivanje ispušnih plinova ovaca i goveda

Fox navodi da je grupa do sad operirala u Ujedinjenom Kraljevstvu, Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švedskoj, Švicarskoj i na Novom Zelandu.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. Hi! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

Comments are closed.