PolitikaPreporučeno

Knin: Mlinarić Ćipe komentirao ‘maltene poslušnika’ Danijela Rehaka, manipulaciju branitelja

Izaslanstvo Domovinskog pokreta obilježilo je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluja” posjetom Kninu.

Medijima su se obratili predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborski zastupnik i član Odbora za ratne veterane Stipo Mlinarić Ćipe. S njima je bio i saborski zastupnik Daniel Spajić.

“Poruka svim hrvatskim braniteljima, čestitam njihov dan, ovo je veličanstven dan, jer je Hrvatska oslobođena od srbočetničke agresije, i tim ljudima koji su se borili veliko hvala!” rekao je Stipo Mlinarić pa naveo razlog svog izostanka sa službenog obilježavanja Oluje na stadionu NK Dinara.

“Razlog su barikade opet postavljenje ovdje, da ljudi koji su se borili, 4. gardijska brigada, 7. gardijska brigada i ostale pričuvne brigade koje su oslobađale Knin ne mogu prisustvovati tome. Iz tog razloga neću otići na stadion. I mislim da nije primjereno, iako je Vukovarac, da danas na stadionu bude odabran Danijel Rehak, čovjek koji nema veze s Kninom i s Olujom, a da ne pričaju dečki iz 4. i 7. gardijske brigade koji su to oslobađali. To nije dobro, to se ne radi, tu se vidi ta manipulacija braniteljskim udrugama. Izvukli su gospodina Rehaka pošto je, kao Đakić, maltene doživotni predsjednik logoraša,” rekao je Mlinarić.

>>>Žrtva hrvatskih branitelja dala nam je slobodu, ponos i državu | čestitka Andreja Plenkovića

Dodao je kako ga zanima hoće li se Rehak danas okrenuti prema premijeru i prema ministru Medvedu i pitati: zašto nisu isplaćene ratne odštete ljudima koji su bili po logorima u Srbiji i Crnoj Gori, pa i u Kninu, Glini i ostalim zatvorima i logorima gdje su držani Hrvati?

>>>Kninska tvrđava: predsjednik Milanović održao prijem za ratne zapovjednike, dodijelio odlikovanja

“Trideset godina je prošlo od toga, od ’91. smo bili po logorima, a Hrvatska nije uputila službeno Srbiji zahtjev za odštetom logorašima. To Danijel Rehak danas neće reći. I to je problem, oni su htjeli nekoga tko će biti maltene poslušnik, nisu htjeli nekoga iz 4. i 7. gardijske brigade, koji bi rekao ono što mu je na srcu,” izjavio je Mlinarić prema priopćenju Domovinskog pokreta.

Comments (2)

  1. […] Knin: Mlinarić Ćipe komentirao ‘maltene poslušnika’ Danijela Rehaka,… 05/08/2021 […]

  2. […] Knin: Mlinarić Ćipe komentirao ‘maltene poslušnika’ Danijela Rehaka,… 05/08/2021 […]

Comments are closed.