PolitikaPreporučeno

Koalicija okupljena oko Kožića ‘oštro odbacila’ optužbe o promidžbi javnim novcem

Iz koalicije stranaka koje podržavaju župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića za novi mandat odbacili su kao lažne navode protukandidata Mihaela Zmajlovića (SDP, HSS) da javnim novcem financiraju predizbornu kampanju.

Nakon što je kandidat za župana Mihael Zmajlović (SDP, HSS) u nedjelju objavio da je Kožića prijavio DORH-u i izbornim povjerenstvima, koalicija HDZ-a, SKNL-a, stranke BM 365, HSU-a, HSLS-a i HNS-a oštro je odbacila takve optužbe, istaknuvši da je kampanju financirala zajedničkim novcem i da se kreditno zadužila.

>>>Zmajlović: Kožić je dio izborne promidžbe financirao javnim novcem, prijavljen je DORH-u

Zmajlović je na konferenciji za novinare ustvrdio da je Kožić iskoristio javna sredstva za dio svoje izborne promidžbe, i to za vanjsko oglašavanje, jumbo plakate i brošuru “Zagrebačka županija” koja je podijeljena na 100.000 adresa u toj županiji.

Prijave DORH-u

Kožićeva je koalicija pak odgovorila da je Zagrebačka županija, baš kao i mnoge druge jedinice lokalne samouprave, sličnu brošura tiskala i distribuirala i prije četiri godine kada je župana Kožića podržavao SDP.

“Međutim, Mihael Zmajlović tada nije vidio nikakav problem niti razlog za prijave DORH-u. Stoga jedino što možemo zaključiti je da je manipulativan i očajan kad ovako mijenja mišljenja te gnjusno laže javnost”, poručila je u priopćenju Kožićeva koalicija.

>>>Zmajlović komentirao ‘plahost’ Kožića, podsjetio na afere vepar, 13 butelja, dvohljeb…

Kožić je u priopćenju istaknuo da je “šokiran količinom laži i obmana” izrečenih na njegov račun u posljednjih godinu dana, od kada je protukandidat Zmajlović “ostao bez mandata u Saboru i krenuo u kampanju za župana”.

“Koliko sam upoznat, moj dragi kolega Zlatko Komadina (SDP), župan Primorsko-goranske županije, kojeg iznimno cijenim, također je podnio mandatno izvješće stanovnicima o radu u protekle četiri godine kroz brošuru što je praksa, ali pretpostavljam da SDP i Mihael Zmajlović smatraju da to nije slučaj za DORH”, napomenuo je Kožić.

>>>Kožić odbio sučeljavanje: priznajem da je Zmajlović vješt govornik i vrstan manipulator

Također je dodao da su nalazi državne revizije u Zagrebačkoj županiji bezuvjetni 15 godina, ali da je u posljednjih godinu dana, od kada je Zmajlović u kampanji, DORH zaprimio niz neutemeljenih prijava te zaključio da “neki očito smatraju da DORH služi kao PR agencija, a ne kao ozbiljna institucija”.

Comments (2)

  1. […] Koalicija okupljena oko Kožića ‘oštro odbacila’ optužbe o promidžbi … 23/05/2021 […]

  2. […] Stjepan Kožić – Nezavisna lista, BM 365, HSU-a, HSLS-a i HNS-a, čiji je Kožić kandidat, odmah je oštro odbacila takve optužbe, istaknuvši da je kampanju financirala zajedničkim novcem i da se kreditno zadužila, te da je […]

Comments are closed.