PolitikaPreporučeno

Kolakušić i Sinčić najveći autsajderi, ‘gubitnici’ EP-a | Politico

Hrvatski zastupnici Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić na polovici mandata ovoga saziva Europskog parlamenta imaju najmanji postotak glasovanja za odluke koje je Parlament usvojio i portal Politico svrstao ih je u kategoriju “najvećih gubitnika”.

Portal Politico.eu napravio je sjajan interaktivni presjek aktivnosti zastupnika Europskog parlamenta u protekle dvije i pol godine i podijelio ih u nekoliko kategorija, poput “najveći gubitnici”, “najodsutniji”, “najbučniji”, zatim popis onih koji najdulje govore, koji najdulje čekaju na odgovore Komisije itd.

“Najvećim gubitnikom” proglašen je hrvatski zastupnik Mislav Kolakušić, koji je daleko najmanje glasao za odluke koje su dobile potporu Parlamenta.

Totalni autsajderi

Kolakušićevo glasanje poklopilo se s većinskom odlukom samo u 14,8 posto slučajeva, što je daleko najmanji postotak od svih zastupnika. U svim ostalim slučajevima glasao je protiv odluke izglasane većinom.

>>>Sinčić kudio ‘covid potvrde’, Kolakušić ‘marionetsku vladu HDZ-a’ a Ressler ‘demagošku tiradu’ | EP

“Ili je talentiran za odabir pogrešne strane, ili je stalno isključen”, navodi Politico, koji Kolakušića opisuje kao osobu koja se predstavlja da je aktivist za vladavinu prava i borbu protiv korupcije.

Na drugom mjestu je Ivan Vilibor Sinčić, koji ima nešto bolji rezultat – 19,3 posto. Sinčić dijeli drugo mjesto s grčkim zastupnikom Kostasom Papadakisom.

>>>EP odobrio ‘EU za zdravlje’; Kolakušić i Sinčić opleli po zdravstvenoj politici, farmaceutima

Popis “najodsutnijih” predvodi bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji se kandidira za predsjednika Italije. On jesudjelovao samo na 59 posto glasanja. Jedan od razloga za njegovu odsutnost je bolest. Berlusconi je rujnu zaražen koronavirusom i mjesecima se borio protiv covida-19.

>>>Ressler i Sokol, zastupnici državotvornog HDZ-a, glasali za ukidanje imuniteta Kataloncima

Najneobičniji razlog za izostanak s parlamentarnih sjednica ima Ioannis Lagos, grčki zastupnik iz ultranacionalističke stranke Zlatna zora. On se od travnja prošle godine nalazi u zatvoru, na koji je osuđen kao predvodnik kriminalne organizacije.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Hina

Comments (1)

  1. […] Kolakušić i Sinčić najveći autsajderi, ‘gubitnici’ EP-a | Politico… 20/01/2022 […]

Comments are closed.