PolitikaPreporučeno

Kolakušićeva gorljiva kritika Trudeaua zbog odgovora na covid dosegnula milijune | VIDEO

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Mislav Kolakušić u srijedu je snažno kritizirao kanadskog premijera Justina Trudeaua čiji je odgovor na pandemiju bolesti COVID-19 izazvao veliku građansku pobunu i na trenutak paralizirao Kanadu čiji su se gradovi našli pod opsadom epohalnog “Konvoja slobode”.

>>>Omikron prokužio s pobunom suočenog, procijepljenog i docijepljenog Trudeaua

“Poštovane kolege, dragi građani, premijeru Trudeau – sloboda, pravo izbora, pravo na život i zdravlje, pravo na rad, za mnoge od nas temeljna su ljudska prava za koja su milijuni građani Europe i svijeta položili svoje živote. Za obranu naših prava i prava naše djece koje smo stjecali stoljećima, mnogi od nas, uključujući i mene, spremni smo riskirati vlastitu slobodu i položiti vlastite živote. Nažalost, danas su među nama i oni koji gaze te temeljne vrijednosti. Kanada, nekada simbol modernog svijeta je pod vodstvom vaše kvaziliberalne čizme proteklih mjeseci postala simbol kršenja temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda. Gledali smo kako konjima gaze žene, kako samohranim roditeljima blokirate bankovne račune da ne mogu platiti djeci školovanje, da ne mogu platiti lijekove, da ne mogu platiti račune za struju i vodu, da ne mogu platiti rate kredita za svoje domove. Za vas su to možda liberalne metode, međutim, za mnoge građane svijeta to je diktatura najgore vrste. Budite uvjereni da građani svijeta udruženi mogu zaustaviti svaki režim koji želi uništiti slobodu građana bilo bombama bilo štetnim farmaceutskim proizvodima. Hvala,” rekao je hrvatski zastupnik čiji je zapis govora postavljen na njegovom Twitter računu u 24 sata pogledalo više od 1.3 milijuna ljudi.

U trenutku objave teksta govor je na svojim vremenskim crtama podijelilo 18 tisuća korisnika čiji je doseg višemilijunski.

“Sramota za demokraciju”

Trudeaua je u slobodnom govor ošinula i njemačka eurozastupnica Christine Anderson izrazivši gnušanje zbog njegove prisutnosti.

>>‘Građanska konjica’ protiv covid režima u Kanadi | VIDEO

Kanadskom premijeru “koji se otvoreno divi kineskoj diktaturi, koji gazi temeljna prava kaznenim progonom i kriminalizacijom svojih vlastitih građana kao terorista samo zato što se usuđuju usprotiviti njegovom izopačenom konceptu demokracije ne bi trebalo biti dopušteno da govori u ovom domu. Gospodine Trudeau vi ste sramota za svaku demokraciju, molim vas poštedite nas svoje prisutnosti,” rekla je zastupnica.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima