Politika

Komadina: želim okupljati, a ne dijeliti ljude | lokalni izbori

Zlatko Komadina; Foto: HINA/Miljenko KLEPAC

Aktualni primorsko-goranski župan i kandidat za novi mandat, SDP-ov Zlatko Komadina u četvrtak je u Rijeci pozvao građane da mu daju glas u drugom krugu izbora, rekavši kako želi okupljati, a ne dijeliti ljude.

Komadina (SDP) koji je kandidat za župana koalicije SDP, PGS, IDS, HSU, HSS, u prvom krugu lokalnih izbora, prema podatcima DIP-a, dobio je  42,12 posto glasova birača.

>>>U prvom krugu dobri rezultati koalicije okupljene oko župana Komadine | lokalni izbori

U drugi krug ulazi s HDZ-ovim Garijem Cappellijem,  kandidatom koalicije HDZ, HSLS,  koji je dobio 26,77 posto glasova birača.

Na konferenciji za novinstvo u Rijeci Komadina je danas izjavio da  žele biti partneri svima. U programu smo naveli sve što su građani željeli i to namjeravamo ostvariti na području cijele županije, dodao je.

Građanska ljevica

Komentirajući, na upite novinara, zbog čega po prvi put ne pobjeđuje u prvom i mora u drugi krug izbora, Komadina je ustvrdio da je na izborima bilo više kandidata s centra, pa je dio glasova otišao njima. No, dodao je, vjeruje kako će njihovi birači dati glas njemu u drugom krugu i tako ostvariti pobjedu.

>>>Komadina: obećanja su ostvarena i čista obraza izlazim na izbore

Malu izlaznost u Rijeci i županiji Komadina objašnjava time da su građani, koji ne izlaze na izbore, pokazali kako su zadovoljni i ne traže promjene.

Upitan o sastavljanju većine u županijskoj skupštini, Komadina je rekao da je ponudio suradnju svima s centra i lijevog centra i nezavisnim listama, a moguće koalicije ili programske suradnje definirat će nakon drugo kruga izbora, 30. svibnja.

>>>Komadina: računamo na podršku Možemo!, kao prirodnog saveznika

Podršku su mu u četvrtak izrazili čelnici regionalnih organizacija stranaka koalicije za županiju, HSU-a, HSS-a i IDS-a te predsjednik PGS-a Darijo Vasilić. On je izrazio zadovoljstvo time što je, kaže,  građanska ljevica dobila većinsku podršku u županiji.

Očekujemo da PGŽ nastavi u dosadašnjem smjeru, stabilno, konkretno, kako bi se završilo brojne projekte, dodao je.