PolitikaPreporučeno

Komisija nema bilješke o razgovorima dilerice straha i cjepiva von der Leyen i šefa Pfizera

Njemački tjednik Spiegel u recentnom osvrtu na netransparentnost Europske komisije bilježi da je cjelokupna korespondencija između pobornice obveznog cijepljenja i šefice izvršnog tijela Europske unije Ursule von der Leyen s izvršnim direktorom proizvođača cjepiva Pfizer nedostupna za javnost.

>>>EK proizvoljno odredio rok valjanosti covid potvrda, cjepiva – naložio masovno docjepljivanje

Informacije o prepisci između von der Leyen i Alberta Bourle zatražio je jedan od novinara nakon izvješća New York Timesa da su spomenuti kroz mjesec dana često razmjenjivali tekstualne poruke i telefonske razgovore ususret kupnji 1.8 milijardi doza Pfizerova cjepiva protiv bolesti COVID-19 koja je zaključena u svibnju.

Komisija je na zahtjev za pristup informacijama odgovorila da nije u posjedu niti jedne od razmijenjenih poruka.

Tekstualne i druge kratke poruke svojom su prirodom “kratkoročni dokumenti koji u principu ne sadrže važne informacije povezane s pitanjima politika, aktivnosti i odluka Komisije,” napisala je u odgovoru na upit Spiegela glavna tajnica Komisije, Ilze Juhansone. “U principu, politika pohranjivanja podataka Komisije isključuje instant poruke,” dodala je.

>>>Na krilima docjepljivanja i covid potvrda dionice Moderne lete prema Suncu

Spiegel i drugi dionici, uključujući europsku pučku pravobraniteljicu Emily O’Reilly, propituju navedenu praksu i obrazloženja.

>>>Pučka pravobraniteljica EU-a ošinula von der Leyen zbog netransparentnosti u nabavi cjepiva (update)

Svatko tko predsjednicu von der Leyen prati na Twitteru zna da ona izrazito rado i olako širi covid strah i paniku. Njezina je Komisija kroz netransparentne pregovore kupila kolosalne količine cjepiva i uvela zgodnu shemu uvjetovanja života covid potvrdama, odnosno redovitim docjepljivanjem svakih šest do devet mjeseci.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] >>>Komisija nema bilješke o razgovorima dilerice straha i cjepiva von der Leyen i šefa Pf… […]

  2. […] >>>Komisija nema bilješke o razgovorima dilerice straha i cjepiva von der Leyen i šefa Pf… […]

Comments are closed.