FunPreporučeno

Koncert Prljavog kazališta 30. kolovoza otvara Dane piva u Karlovcu

Dani piva, manifestacija s 33-godišnjom tradicijom, počinju u petak, 30. kolovoza, a ove će se godine održati na novim lokacijama i s bitno drugačijim sadržajima.

Petodnevna se manifestacija sa desne obale Korane, gdje se sve odvijalo pod šatorima, širi na središnji dio grada koji, uz druge sadržaje, postaje festivalska zona sa pet pozornica.

Karlovačka će pivovara 3. rujna od 11 do 18 sati biti otvorena za posjetitelje koji žele vidjeti kako se proizvodi Karlovačko pivo.

Dani piva, koji su se prvih godina održavali u staroj gradskoj jezgri, vraćaju se u srce grada, na obali Korane bit će obrtnički i poljoprivredni sajam te etno glazba, a glavnina sadržaja u središtu grada imat će rock i urbanu glazbu, najavio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Predsjednik Uprave Heineken Hrvatska Odin Franciscus Goedhart podsjetio je kako je njihova pivovara u Karlovcu dugogodišnji sponzor Dana piva, a ove će godine, uz uobičajene proizvode, ponuditi i  Festivalsko točeno pivo. Zbog zaštite prirode, ove će se godine pivo točiti u čašama od reciklirajuće plastike, a skupljat će se u posebnim žutim kontejnerima.

Iako je Heineken Hrvatska glavni sponzor, točit će i piva drugih pivovara.

Direktorica karlovačke Turističke zajednice Marina Burić najavila je da će posjetitelji, osim u glazbi i ugostiteljskoj ponudi, moći uživati i u kreativnim radionicama,  uključiti se u kvizove na otvorenom i u kulinarski show.

Otvorenje Dana piva, 30. kolovoza započet će programom na glavnoj pozornici na Šetalištu dr. Franje Tuđmana koncertom Prljavog kazališta.

Bonus pjesmica: