FunPreporučeno

Koprivnica: dvojica vozača kažnjena s ukupno 37 300 kuna, 30 mjeseci ‘bez volana’

Policija javlja o fascinantnom “podvigu” 20-godišnjeg vozača koji je u petak 2. kolovoza na cesti Koprivnica – Peteranec bez položenog vozačkog ispita upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom VW pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici je dan kasnije, u subotu 3. kolovoza izrekao i pozamašnu novčanu kaznu 50-godišnjem vozaču koji je u 0.10 sati u Koprivnici u Bilogorskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,69 promila iako mu je izrečena mjera oduzimanja vozačke dozvole. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca, javlja MUP.

Možete primijetiti da su navedene mjere izrečene prema izmijenjenom i dopunjenom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama u primjeni od 1. kolovoza čiji europski standardi prosječnog Hrvata ili Hrvaticu lako mogu baciti na prosjački štap, u očaj ili za prosječnog Hrvata ili Hrvaticu uobičajeno dužničko ropstvo.

>>>Od 1. kolovoza strože kazne i negativni bodovi za prometne prekršaje: detalji

Take care,