Politika

Koprivničko-križevački župan Darko Koren predstavio program za četvrti mandat

Konferencija za medije Mreže Nezavisnih lista i Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije; Foto: HINA

Predsjednik Mreže nezavisnih lista i koprivničko-križevački župan Darko Koren, koji se na izborima bori za četvrti mandat, predstavio je u utorak izborni program ističući da je ta županija prostor s najvećim infrastrukturnim investicijama u Hrvatskoj, vrijednima 5,2 milijarde kuna.

Koren, kojega podupiru koalicijski partneri HDZ, HSU i HNS, podsjetio je da županijski proračun za ovu godinu iznosi gotovo 830 milijuna kuna, što je, rekao je, “jamstvo da će županija i dalje raditi na ravnomjernom razvoju stanovnika tri grada i 22 općine Podravine i Prigorja”.

Infrastrukturne investicije

“Koprivničko-križevačka županija trenutno je prostor s najvećim infrastrukturnim investicijama u Hrvatskoj ukupno vrijednim 5,2 milijarde kuna, kojima se garantira značajna razvojna perspektiva ovoga prostora, rezultat čega će biti vidljiv još desetljećima. Najveći projekt je modernizacija postojećeg i gradnja drugog kolosijeka željezničke pruge od Križevaca do mađarske granice, vrijedne 3,2 milijarde kuna, što se može mjeriti s vrijednošću gradnje Pelješkog mosta”, istaknuo je župan Koren.

>>>Marković (HDZ): Podravka ima svojeg vlasnika koji određuje njezine daljnje smjerove i kretanja

Dodao je da se u suradnji u Hrvatskim cestama dovršavaju administrativni poslovi za početak gradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici, na koju taj kraj čeka desetljećima, a radovi bi trebali početi početkom srpnja ove godine.

Kićenje europskim novcem

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Darko Sobota istaknuo je kako se posljednjih godina, zahvaljujući odličnoj suradnji s hrvatskom Vladom, događa procvat Koprivničko-križevačke županije.

>>>‘HDZ gradi Hrvatsku europskim novcem’, poruka je HDZ-ove Facebook kampanje: istraživanje EP-a

“I ako netko doista ne vidi ili ne želi vidjeti kako se ovdje ulaže u razvoj i gradova i općina i onih najmanjih naselja, to je u najmanju ruku zločin. No, vjerujemo da stanovnici ove županije to i te kako vide i žele da tako bude i dalje te vjerujemo da će ovoj koaliciji dati glas na izborima”, rekao je Darko Sobota.

Također je rečeno kako je odlukom Vlade Koprivničko-križevačka županija odabrana za provođenje pilot-projekta digitalizacije županijske uprave, što će, među ostalim, pridonijeti da njezin rad i trošenje novca javnosti budu još vidljiviji.