Politika

Koronavirus u Domu za starije u Makarskoj

Medicinsko osoblje ispred Doma za starije i nemoćne u Splitu; Foto: Cropix/YouTube

Kod troje štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj potvrđena je zaraza koronavirusom, a kako su se od ranije žalili na temperaturu već od prije su bili izolirani u svojim sobama.

Potvrdio je to u ponedjeljak načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Dražen Nemčić, ističući da u Domu ima dovoljno slobodnog mjesta pa su štićenici bili u izolaciji nakon što su im se pojavili prvi simptomi naznake moguće zaraze.

>>>Koronavirus u domovima za starije

Ostali štićenici zasad nemaju simptome, ravnateljica Doma obavila je sve potrebne mjere, epidemiolog je kontaktiran i on sada obavlja sve potrebne mjere, rekao je Nemčić i dodao kako se još uvijek ne zna kako je zaraza ušla u Dom.

Inače, u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Biokovka u Makarskoj od nedjelju poslijepodne kolima Hitne pomoći i županijskog Zavoda za hitnu medicinu pristiže opedesetak osoba iz Doma za starije i nemoćne iz Vukovarske ulice u Splitu.

Po dolasku štićenika u Makarsku mjeri im se temperatura, nakon čega ih medicinsko osoblje iz pratnje vodi do njihovog smještaja.

>>>Totalna zaraza u Domu za starije u Pločama: COVID-19

U splitskom KBC-u jučer je umrlo još dvoje zaraženih štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne osobe Split, koji su osim koronavirusa bolovali i od teških kroničnih bolesti.