Tech

‘Kriza povjerenja’: Coinbase otpušta oko 950 zaposlenika

Suosnivač i izvršni direktor Coinbasea, Brian Armstrong; Foto: Garry Tan/YouTube

Velika američka kriptomjenjačnica Coinbase Global u utorak je najavila nastavak restrukturiranja i otpuštanje oko 950 zaposlenika ili 20% radne snage.

Riječ je o trećem valu otkaza u posljednjih 12 mjeseci tijekom kojih je kriptotržište prošlo kroz katarzu i izgubilo više od bilijun dolara.

>>>Kriptotitan Coinbase bilježi veliko osipanje dionika, oštar pad prihoda

Kompanija je rekla da će restrukturiranje koštati između 149 i 163 milijuna dolara.

“Čitava industrija prolazi kroz krizu povjerenja i obujam trgovine ostaje jako slab. Ovo smanjenje radnih mjesta odraz je trenutačnog izazovnog okruženja,” rekao je analitičar Oppenheimera, Owen Lau.

>>>S 26 milijardi na 1 $: totalna pomrčina bogatstva kripto fejkera Sama Bankmana-Frieda

Kriptotržišta posrću uslijed stezanja monetarne politike i gospodarske neizvjesnosti uparene sa skandalima i gubitkom karizme gorljivih propovjednika i pobornika bitcoina i drugih virtualnih novčića.

“Također smo vidjeli posljedice beskrupuloznih aktera u industriji, a još uvijek bi moglo biti daljnje zaraze,” napisao je u utorak na blogu izvršni direktor Coinbasea, Brian Armstrong.

>>>Na tržištu dionica debitira gorostasna kriptotržnica | Coinbase Global Inc

Coinbase je u studenom ukinuo više od 60 radnih mjesta u svojim timovima za zapošljavanje i drugim divizijama, nakon što je u lipnju sasjekao 1100 radnih mjesta, ili 18% tadašnje radne snage.

Dionice tvrtke lani su izgubile 86% vrijednosti.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Reuters