PolitikaPreporučeno

Kujundžić je novac posudio od osobe s interesom: imovinska kartica

Ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je lani prebrodio dva poziva na opoziv nastavlja s defanzivnom igrom nakon što je portal Telegram otkrio velike nedosljednosti u procjenama njegove prijavljene i stvarne imovine a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa najavilo detaljnu istragu navoda.

Kujundžić je u četvrtak revidirao i ponovno predao svoju imovinsku karticu, i to iz druge, jer je u prvom navratu učinio pogrešku čiji je karakter uskraćen javnosti.

>>>Oko 1.5 milijuna mutnih kuna Kujundžića, a premijer će pitati – otkud ta fikcija o korupciji?

Ministar je u drugom pokušaju u imovinskoj kartici naveo da je 300.000 kuna za kupnju nove kuće u Maksimiru posudio od prijatelja Mire Palca, prema pisanju Novog lista suvlasnika i predsjednika Nadzornog odbora veledrogerije Pharmanet i vlasnika ljekarne Palac.

Kujundžić je otkrivanjem vjerovnika potukao vlastitu riječ kako osoba od koje je posudio novac nema veze s njegovom dužnosti. Njegov je resor, zaključno s podacima iz rujna prošle godine, veledrogerijama direktno ili indirektno dužan 2,1 milijarde kuna.

>>>Kujundžić: izvjestan povrat dijela duga veledrogerijama, promjene na tržištu lijekova

S navedenim bi karijera ministra zdravstva završila u velikoj većini europskih država, no ovo je ipak Hrvatska pa je Kujundžić u petak slegnuo ramenima i rekao kako mu ostavka “ne pada na pamet”.