FunPreporučeno

Kulenović i Ferić najavili ‘otočki’ triler o ubojstvu transseksualne prostitutke u ratnim 90-ima

Prema romanu Zorana Ferića “Smrt djevojčice sa žigicama” u jesen iduće godine na Rabu počinje snimanje istoimenog filma u režiji Gorana Kulenovića koji uz Ferića potpisuje i scenarij budućeg “otočkog” trilera, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za novinare u sklopu Rab film festivala.

“Što je u hrvatskom društvu više kriminala manje ga je na filmu.”

Zoran Ferić

Projekt je trenutno u visokoj fazi predprodukcije, u potvrđenoj glumačkoj postavi su Ozren Grabarić, Jelena Lopatić i Borko Perić, a premijera se očekuje u proljeće 2021.

“Što je u hrvatskom društvu više kriminala manje ga je na filmu”, kazao je Ferić, dodavši da je roman “Smrt djevojčice sa žigicama” među ostalim proizašao i iz nostalgije prema otoku koji kao ljetnu oazu posjećuje preko 30 godina.

>>>Universal Pictures povukao film o ‘liberalnom lovu na konzervativne bijednike’ u Hrvatskoj i šire

“Krimić je postao socijalna drama. Odavno je izašao iz kućice popularnog i zabavnog te postavlja ozbiljna društvena pitanja”, ustvrdio je Ferić.

Kulenović je kazao i da ovim projektom žele istražiti hoće li žanrovski film, koji uz prikaz specifične otočke sredine ratnih 90-tih prati istragu ubojstva rumunjske transseksualne prostitutke, biti mamac za publiku u Hrvatskoj, regiji, ali i šire.

Očekuje da će glavni aduti filma biti “briljantni Ferićevi detalji” s mnoštvom crnog humora i bizarnosti.

I producenti filma Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat očekuju dobre rezultate, posebno s obzir na uspjehe koje su u krimi žanru postigli engleski i skandinavski autori.