FunPreporučeno

Lagwagon, Mašinko, Trophy Jump i DJ Dom Smith na velikoj punk-rock fešti u Booogaloo

Foto: Hangout Agency/Handout

U utorak, 7. lipnja u Boogaloou se sprema velika punk rock fešta. Uz američke legende žanra Lagwagon, kojima je ovo prvi koncert u Hrvatskoj, nastupit će zagrebački bendovi Mašinko i Trophy Jump (Jeboton), a za dobar štimung prije i nakon svirke zadužen će biti DJ Dom Smith. Pretprodajna cijena ulaznice je 165 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu, kao i na njihovom webu. Na dan koncerta koštat će 190 kuna. Vrata Boogalooa otvaraju se u 19.30, početak svirke očekuje se oko 20h.

Lagwagon je nastao 1989. u Kaliforniji. Za razliku od svojih vršnjaka i “susjeda” iz bendova Green Day, The Offspring i Rancid, nikad nisu otišli u mainstream do kraja, iako se sigurno radi o globalno poznatom bendu u punk krugovima. Zanimljivo je da su karijeru započeli kao Section 8, ali su uskoro promijenili ime u Lagwagon, iza čega se zapravo krije ime njihovog poprilično nepouzdanog kombija za turneje. Premda su imali nekoliko pauza u svom djelovanju, u više od 30 godina postojanja izbacili su devet albuma i četiri EP-a. Ovom prilikom u Boogaloou će osim svojih najvećih hitova posebnu pažnju posvetiti posljednjem albumu “Railer” iz 2019. Ako se mora istaknuti jedna pjesma ovog benda, to je svakako “May 16” koja je bila uvrštena kao jedna od pjesama u Tony Hawk’s Pro Skater 2, videoigri koja je obilježila cijelu jednu generaciju. Članovi benda su: Joey Cape (vokal), Chris  Flippin (gitara), Dave Raun (bubanj), Chris Rest (gitara) i Joe Raposo (bas).

Facebook, Instagram

*giggidy*

Mašinko za sebe kaže da su “pank bend koji voli i tvoja mama, a i mi nju *giggidy*”.

Wikipedia pak tvrdi da su osnovani 2010., a da su dosad objavili tri samostalna albuma, dva split albuma i jedan božićni singl, te postali jedan od vodećih bendova na punk rock sceni u Hrvatskoj i regiji. Nadalje, stil sviranja obilježavaju im energičan i melodičan zvuk instrumenata, te karakteristični višeglasni himnični refreni.

Članovi benda su Marin Šulentić (Šulc) – vokal, Petar Predrag (Perica) – gitara, Lovro Koružnjak – gitara, Andrija Ražnatović – gitara, Srđan Grbić (Srki) – bas-gitara, Bojan Horvat (Pitura) – bubnjevi. Općenito govoreći, jedan baš feel good punk bend koji svi vole, a kao takvi bit će sjajna uvertira za Lagwagon.

Facebook

Trophy Jump je punk rock bend koji korijene vuče iz Jeboton kolektiva. U DIY duhu, sav booking, snimanje i miksanje su odrađeni od strane benda i prijatelja. U veljači ove godine izbacili su napokon i sjajan full length prvijenac “feels” koji je pokupio niz sjajnih reakcija, kako kod publike, tako i kod kritike. Nipošto se ne smije propustiti otvaranje večeri uz ove krasne momke!

Facebook, Bandcamp, Instagram, Deezer, Spotify

Legenda

Dom Smith je Ginger iz Umaga s boravištem u Zagrebu koji je svoje prve DJ korake započeo na umaškim festivalima (Dernek, Indirekt), a kasnije se otisnuo po raznim zagrebačkim klubovima i birtijama. Legenda kaže da je postao DJ tako što je na jednom festivalu u 4h ujutro potjerao DJ-ice te na oduševljenje publike puštao glazbu sve do ručka kad su ga prisilno ugasili, da nisu vjerojatno bi još bio tamo. Ist, pit, Dom Smith! (Facebook)

>>>Koncerti u Zagrebu

Hangtime Agency poziva sve i na sjajnu uvertiru za ovaj spektakl, a to je koncert američkih hardcore legendi Slapshot koji večer prije (6.6.) nastupaju u Močvari.

Facebook event Lagawagon

Piše: Hangtime Agency